Zagorje
Bajka na dlanu

Zagorju čak pet turističkih nagrada Simply the best

Datum objave: 29. studenoga 2022.

Nagrada Simply the best utemeljena je 2009. godine, a zajednički je dodjeljuju UHPA – krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia. Dodjeli nagrada prisustvovao je i župan Željko Kolar koji je izrazio zadovoljstvo što je ove godine čak pet nagrada Simply the best otišlo u Krapinsko-zagorsku županiju, među kojima su tri nagrađena proglašeni i apsolutnim pobjednicima u svojim kategorijama.  „Dobivene nagrade u pet različitih kategorija još su jednom dokazale kvalitetu i širinu naše turističke ponude i pokazale da smo najjača kontinentalna turistička destinacija. S pravom se smatramo pobjednicima ovogodišnje dodjele nagrada Simply the best, zbog čega zahvaljujem našim dobitnicima, kao i svim turističkim djelatnicima u Zagorju – Bajci na dlanu“ – poručio je župan Kolar nakon čestitki predstavnicima ovogodišnjih lauerata, Vuglec brega, Restorana Purga, Tjedna kajkavske kulture, Malog uličnog festivala i Štruklionice Ville Zelenjak Ventek.

 

Tjedan kajkavske kulture – dobitnik nagrade Simply the best i pobjednik u kategoriji Manifestacije – kultura i tradicija
„Primljena nagrada predstavlja još jednu potvrdu da u Krapini kreativno i kvalitetno prikazujemo kajkavsku kulture i tradicije. Naš Tjedan kajkavske kulture središnja je manifestacija čitavog kajkavskog govornog područja te ima izrazito širok raspon turističkih proizvoda, od tradicionalnih plesnih i pjevnih pa sve do novijih kombinacija sa gospodarskim elementima“ – rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Krapine Nedjeljka Vodolšak.

 

Vuglec breg – dobitnik nagrade Simply the best i pobjednik u kategoriji Ugostiteljstvo – izletišta

Naravno da smo sretni što smo dobili nagradu, koja nam je i podstrek da i dalje svi zajedno dižemo nivo turizma u Zagorju u guramo ovaj posao koji volimo i živimo“ – istaknuo je nakon dodjele Mario Vuglec.

 

Restoran Purga – dobitnik nagrade Simply the best u kategoriji Ugostiteljstvo – restorani
„Naš restoran radi jako puno domaćih jela, a ova nam je nagrada još jedan pokazatelj da dobro radimo. Zahvalni smo prvenstveno ljudima koji su cijelo ovo vrijeme bili uz nas, Turističkoj zajednici Krapinsko-zagorske županije, Županu Željku Kolaru i svima koji su doprinijeli da našem radu i dobivanju ove nagrade koja nam je i veliki poticaj za daljnji rad“ –  poručio je vlasnik restorana Purga Dalibor Kašaj koji je na dodjeli nagrade bio u društvu supruge Jasmine.

 

MUF – Mali ulični festival- dobitnik nagrade Simply the best u kategoriji Manifestacije – zabava
Izuzetno smo zadovoljni što je MUF, kao mladi festival, već prepoznat svojom kvalitetom i smješten u društvo najboljih. Počašćeni smo što smo osvojili ovu nagradu i naravno da je ona veliki motivator da u nadolazećim godinama budemo još bolji i još posjećeniji“ – istaknuo je član Organizacijskog tima Malog uličnog festivala Filip Poštek, uz kojeg su organizatore na dodjeli nagrada predstavljali i Martina Jantol Županić i Silvio Tomić.

 

Štruklionica Ville Zelenjak Ventek – dobitnik nagrade Simply the best i pobjednik u  kategoriji Novi projekti u turizmu – poduzetnici
Veseli me što je prepoznat naš doprinos gastronomiji i naša štruklionica kao jedan novi, inovativan pristup. Štruklionica je zapravo show kuhinja na istaknutom vidljivom mjestu u našem objektu. U njoj se proizvode štrukli, mlinci, rezanci i ostala domaća jela i to prvenstveno pred gostima – na taj im način zapravo dajemo novi doživljaj u kojem i sami mogu sudjelovati“ – istaknuo je nakon dodjele nagrade Branko Greblički Ventek.

 

Dodjeli nagrada prisustvovale su i voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar i Patricija Šarkanj iz Turističke zajednice Zlatni istok Zagorja.

 

Dodjela nagrada Simply the best održana je u sklopu Turističke burze PUT. Ovo je događanje  jedno od značajnijih hrvatskih turističkih susreta, koje okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara.

 


Fotogalerija