Zagorje
Bajka na dlanu

Zagorski branitelji zasadili stablo u Aleji hrvatskih brigada

Datum objave: 16. prosinca 2013.

Hrvatski branitelji iz cijele Hrvatske, pripadnici 25 postrojbi okupili su se danas u Dalmatinskom prolazu na Rakovcu i na mjestu buduće Aleje hrvatskih branitelja posadili prvih 25 stabala koja će obilježavati sudjelovanje njihovih postrojbi u obrani grada Karlovca. U sadnji stabala sudjelovala je i delegacija Krapinsko-zagorske županije predvođena pripadnicima Podružnice UDVDR Krapinsko-zagorske županije. Krapinsko-zagorska županija kupnjom sadnice zagorskim braniteljima uključila se u tu vrijednu akciju.

Uređenje Aleje pokrenule su braniteljske udruge 6. trd Karlovac i Rebelsi. Mjesecima su tamo čistili raslinje, a sada je na red došla i sadnja drvoreda. Prvih 25 sadnica crvenog javora posadili su sami pripadnici postrojbi, a u drugoj fazi učinit će to još njih 12. Naime, upravo je 37 postrojbi u Domovinskom ratu branilo grad. Šetnica je duga 800 metara uz 37 braniteljskih stabala, u drvoredu će ih ukupno biti 45 kako bi šetnica cijelom svojom dužinom bila uređena.

Nakon sadnje stabala delegacija je zapalila svijeću u spomen poginulim braniteljima kod spomenika na ulazu u mjesto Turanj.


Fotogalerija