Zagorje
Bajka na dlanu

31. Zagorski gospodarski zbor od 7. do 9. rujna u Krapini

Datum objave: 4. rujna 2023.

Na sportskom igralištu Srednje škole Krapina u ponedjeljak, 4. rujna 2023. održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen 31. Zagorski gospodarski zbor.

Program najveće zagorske gospodarske manifestacije, koja se od 7. do 9. rujna održava u Krapini, predstavili su organizatori: župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek i direktor Radija Kaj Dragutin Gradečak.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako će ovo biti jedan od najjačih gospodarskih zborova u Hrvatskoj te je zahvalio gospodarstvenicima koji su Krapinsko-zagorsku županiju podigli na visoko mjesto u Hrvatskoj po prosjeku plaća. “Peta smo županija u Hrvatskoj po visini prosječne plaće, a za to su zaslužni upravo naši gospodarstvenici. Kada imate jako gospodarstvo i sjajne gospodarstvenike, obrtnike, poduzetnike, imate i visoku zaposlenost, visoke plaće, modernu tehnologiju, kvalitetan proizvod, preko 30 posto ukupne proizvodnje u izvozu, to omogućuje lokalnoj i regionalnoj samoupravi da lakše planira projekte i stvara programe koji imaju krajnji cilj da ljudi ostanu živjeti ovdje”, rekao je župan Kolar te pozvao sve poduzetnike i obrtnike koji ne izlažu na Zboru da dođu pogledati što se nudi i koji su izazovi na tržištu.

Drago Gradečak, direktor Radija Kaj, spomenuo je da će ovogodišnji Zbor okupiti oko 150 izlagača pa će tako sudjelovati OPG – ovi, izvoznici, Poduzetnički centar te razne udruge koje sudjeluju u gospodarskim i drugim aktivnostima, tako da će to biti lijepi susret gospodarstvenika i građana. “Uz izložbeno – prodajne prostore imat ćemo razne konferencije, panele i sadržaje koji će obogatiti ovogodišnji Zbor”, najavio je direktor Radija Kaj Drago Gradečak.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović napomenuo je da se ovogodišnji Zbor vraća na prostor Srednje škole Krapina te je dodao da će se u ZGZ uključiti i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok je predsjednik HGK, Županijske komore Krapina istaknuo kako će se na uvodnom panelu govoriti o značaju zdravstvenog turizma u našoj županiji, a također će se predstaviti grupacija Smart City. Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Neven Kučiš napomenuo je da će se Zboru pridružiti i obrtničke komore Grada Zagreba, Osječko-baranjske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke županije i Virovitičko-podravske županije, a podijelit će se i majstorske diplome za više od 30 novih majstora koji su položili ispite.

Na konferenciji za medije bile su i pročelnica županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić i poslovna tajnica Županijske komore Krapina Janja Kantolić.


Fotogalerija