Zagorski OPG-ovci osvojili brojne medalje na 6. Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda
Ove godine imamo i dva šampiona – u kategoriji sokovi, s voćnim sokom aronije osvojio je OPG Mario Kranjec iz Zlatara, a u kategoriji octi, sa octom od višnje OPG Franjo Korade iz Petrove Gore kod Lobora. Uz titulu šampiona, OPG Korade dobio je i priznanje za voćni sok od višnje.
OPG Trgovec iz Poznanovca nagrađen je zlatnom medaljom za voćni sok od jabuka bistri i mutni te srebrom za voćni sok od aronije. Zlato je osvojio i OPG Slatko moje zeleno iz Donje Stubice za džem od gorke naranče te broncu za ukiseljeno povrće (kisele krastavce) i za ajvar kuhani blago ljuti.
Zlatnu medalju osvojio je i OPG Andrija Drempetić iz Donje Stubice za džem od jagoda. Drempetić je osvojio i tri srebrne medalje za proizvode od ukiseljenog povrća: kisele krastavce, papriku i miješanu salatu, broncu za kisele patišone te priznanje za pasiranu rajčicu. OPG Vinceljak Ankica je osvojio zlato za džem od kruške i dvije vrste rakije vilijamovke, a srebro su dobili za ocat od kruške. OPG Gazdek Krešo iz Belca osvojio je srebro za voćni sok od aronije. Srebro u kategoriji ukiseljeno povrće za kisele krastavce dobio je OPG Sinković iz Bedekovčine.
„Poštovani proizvođači,
Poljoprivredna proizvodnja i prerada traže cjelogodišnji rad i ulaganje na našim zagorskim bregima, kako bi se postigli iznimni rezultati. Svojim znanjem i sposobnošću proizveli ste proizvode koji su prepoznati na tržištu i kod struke koja godinama ocjenjuje Vaše proizvode visokim ocjenama. Čestitam na medaljama koje ste osvojili na ovogodišnjoj manifestaciji 6. Sajma zimnice i autohtonih proizvoda između 100 izlagača/proizvođača iz cijele Hrvatske.
Priprema i spravljanje zimnice ima dugu tradiciju i recepti se čuvaju i prenose s generacije na generaciju te time daju posebnost kraju i čuvanju autohtonih proizvoda Krapinsko – zagorske županije. Posebnu pozornost Županija je usmjerila na poticanje proizvodnje i promociju zaštićenih autohtonih poljoprivrednih proizvoda zagorskog purana, zagorskih mlinaca, zagorskih štrukli i zagorskog bagremovog meda, čime se obogaćuje gastronomska ponuda.
Zahvaljujem na Vašem trudu i ulaganju s vjerom da ćete nastaviti raditi i proizvoditi kvalitetne proizvode u zagorskom okruženju“.
Župan
Željko Kolar