Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 12. lipnja 2018.

Na središnjoj manifestaciji puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj sudjelovao je 21 orkestar s više od 800 glazbenika, među kojima su Krapinsko-zagorsku županiju uspješno predstavili Puhački orkestar DVD-a Špičkovina, Puhački orkestar Lipa Tuhelj te Puhački orkestar KUD-a Lira iz Kraljevca na Sutli.

Puhački orkestar DVD-a Špičkovina natjecao se u B kategoriji koncertnog programa te je izvrsnom izvedbom skladbi  Intrada, fuga i ples, P.U.H i Os passaros do Brasil osvojio zlatnu plaketu, prvo mjesto i nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja.

Orkestar Lipe Tuhelj koji osvojio je drugo mjesto u B kategoriji koncertnog programa, orkestar Lire iz Kraljevca na Sutli treće mjesto u D kategoriji koncertnog programa.

Ovim povodom, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar uputio je čestitku: „Iznimno nas je razveselila vijest o novim uspjesima zagorskih puhačkih orkestara, koji su svojim izvedbama  na državnoj smotri još jednom pokazali kako ova vrsta glazbe u Krapinsko-zagorskoj županiji ima ne samo dugu i bogatu tradiciju, već i bogatu sadašnjost i sjajnu budućnost. Kulturno-umjetnički amaterizam i čitavo Zagorje postali su bogatiji za novu lijepu i inspirirajuću priču“  – istaknuo je župan Kolar.

Više fotografija možete pronaći ovdje: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1776470342419585&type=3