Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 12. veljače 2007.

Županica Krapinsko-zagorke županije, Vlasta Hubicki danas je u svom uredu primila predstavnike zadruge Puran zagorskih brega. Tom prilikom županica je od Zadruge primila zahvalnicu za dugogodišnju potporu i pomoć u radu Zadruge.
Ivan Malogorski, upravitelj zadruge, Boris Vrhovski, predsjednik Nadzornog odbora, Burić Darko, član Nadzornog odbora i Cobović Stjepan su županici uručili zahvalnicu zadruge Puran zagorskih brega. Ujedno su predstavili plan rada zadruge za iduću godinu, a glavni prioritet je povećanje uzgojenih purana sa sadašnjih dvije na oko pet tisuća komada godišnje. Županija daje subvenciju od 20 kuna po purici ili puranu koji su  legalno prodani.
Županija je za zadrugu  kupila dostavno vozilo s rashladnim uređajem, a također će idućih godinu dana financirati plaću upravitelju zadruge Ivanu Malogorskom. Na taj način Županija pokazuje da čvrsto stoji iza svog projekta revitalizacije zagorskog purana i pretvaranja istog u prepoznatljiv zagorski proizvod, a također se pozivaju svi zainteresirani za uzgoj purana da se jave upravitelju zadruge na broj telefona 091 329 2225, 049 329 066 ili detaljnije informacije možete potražiti na internetskim stranicama www.zagorskipuran.hr .