Zagorje
Bajka na dlanu

Zagorski turistički djelatnici u osvajanju inozemnih tržišta

Datum objave: 16. travnja 2014.

 

Prezentacija u Pragu održana je uz podršku djelatnika predstavništva HTZ-a. Pozivu na prezentaciju odazvalo se preko 40 predstavnika čeških turoperatora, agencija i novinara. Nakon prezentacije predstavnicima iz Češke prezentirana je eno-gastro ponuda Hrvatskog zagorja. Delicije iz Zagorja pripremili su chefovi Mirko Ljubić iz Terma Tuhelj i Marko Futivić iz Bluesun Hotela Kaj, a enološku ponudu zastupali su vinarije Vuglec Breg i Bolfan. Uzvanicima su za osvježenje posluženi i eko sokovi trgovine „Bobo“ kao i domaće žestoko piće viljamovka „Kruškina duša“ OPG-a Jambrek.

Već slijedeći dan prezentacija je nastavljena u Münchenu pred više od 50 predstavnika turističkih agencija i novinara među kojima su bili najveći turoperatori koji djeluju na području Bavarske uključujući FTI, Bemex, ID Rivu, kao i predstavnici ADAC-a. Na poziv direktora ID Rive, gosp. Selimira Ognjenovića turistički djelatnici bili su gosti u uredima vodećeg specijalista za Hrvatsku na njemačkom tržištu.

10. travnja održana je posljednja prezentacija i to u Beču tridesetak predstavnika turističkih agencija i novinara.

Kroz sve tri prezentacije održane su radionice te uspostavljeni direktni kontakti između međunarodnih predstavnika turističke industrije te voditelja prodaje i marketinga vodećih zagorskih turističkih objekata: Terma Tuhelj, Terma Jezerčica, Bluesun hotela Kaj, Toplice Hotela, Hotela Villa Magdalena, Vuglec Brega te Specijalne bolnice za rehabilitaciju Stubičke Toplice.

Prezentaciju turističke destinacije Zagorje održao je Ernest Svažić, a ugođaj bajke na dlanu glazbeno je dočarao međunarodno poznati glazbenik Tomislav Goluban.

U sva tri grada vidljiva je bila osnovna informiranost o destinaciji Hrvatsko zagorje te želja za boljim upoznavanjem tog dijela Hrvatske.

Gosti iz Njemačke, Austrije te Češke čine većinu ukupnih stranih noćenja u Hrvatskom zagorju, a njihov broj i udio raste iz godine u godinu što dokazuje interes navedenih tržišta. Blizina, raznolikost ponude, eno-gastro, kulturni i wellness doživljaj te prihvatljiva cijena glavni su razlozi sve većeg interesa gostiju iz Njemačke, Austrije i Češke.

Uspostavljenim kontaktima stvorene su pretpostavke da se oduševljenje prisutno na prezentacijama pretoči u povećanje dolazaka, a Zagorje kao turistička destinacija nastavi trend otvaranja novih prodajnih kanala koji će u budućnosti jačati potražnju prema gostima iz navedenih država.

 


Fotogalerija