Zagorje
Bajka na dlanu

Zamijenjena vanjska stolarija na ambulanti Doma zdravlja KZŽ u Pregradi u vrijednosti 75 tisuća eura

Datum objave: 12. srpnja 2023.

Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije proveo je investiciju zamjene vanjske stolarije na ambulanti u Pregradi. Završene radove obišli su u srijedu, 12. srpnja 2023. župan Željko Kolar, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić, pomoćnica ravnateljice Doma zdravlja za sestrinstvo Biserka Sviben, voditeljica Odsjeka nabave Mihaela Jurina Šćuric te predstavnici izvođača radova Ivica Žeger i stručnog nadzora Željko Benger.

Za navedene radove proveden je postupak jednostavne nabave te je za izvođača radova izabrana Stolarska obrtnička radionica, vl. Ivica Žeger iz Novog Marofa, dok je za izvođača završnih radova izabran Mazalo-soboslikarski i uslužni obrt uz Krapine. Stručni nadzor nad radovima vršio je JAM-ING d.o.o. za graditeljstvo i trgovinu.

Župan Željko Kolar zahvalio je i čestitao izvođačima radova na kvaliteti, brzini, urednosti i profesionalnosti. “Krapinsko-zagorska županija kontinuirano ulaže u poboljšanje uvjeta u ovoj ambulanti. Što se tiče daljnjih ulaganja, vidjet ćemo izračune i provjeriti možemo li s obnovom krovišta, kotlovnice i fasadne ovojnice imati više od 50% uštede kako bi se sa sveobuhvatnim projektom prijavili na financiranje iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ako ne, ulagat ćemo korak po korak, a svakako nam je prioritet još ove godine riješiti kotlovnicu”, istaknuo je župan Kolar te se osvrnuo i na pitanje uvođenja pedijatrijske ambulante. “Trenutno imamo tri doktora na specijalizaciji iz pedijatrije te ćemo sigurno ovdje u dogledno vrijeme uspostaviti pedijatrijsku ambulantu s obzirom na potrebe kojih smo svjesni, a koje se odnose na povećanje broja djece i mladih obitelji”, poručio je župan Kolar.

Ravnateljica Nada Dogan istaknula je kako je ukupna vrijednost radova po okončanoj situaciji 61.257,19 eura bez PDV-a, odnosno 75.459,97 eura s PDV-om. “Ponosna sam da smo završili ove radove, za koje su sredstva osigurana preko decentraliziranih sredstava od Krapinsko-zagorske županije te zahvaljujem osnivaču što je uvidio važnost ovog projekta. Ono što je još nužno odraditi u ovom objektu je zamjena električne rasvjete i uređenje kotlovnice. U sklopu Doma zdravlja imamo 30 objekata te nastojimo posložiti prioritete kako bi u svakom objektu nešto odradili jer nam je važno da su objekti uređeni u skladu s potrebama pacijenata i zaposlenika”, rekla je ravnateljica Nada Dogan.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj istaknuo je da ga raduje svako ulaganje u Pregradi, pa tako i ovo te je zahvalio županu i Krapinsko-zagorskoj županiji što brine o radu institucija i o njihovim zaposlenicima te korisnicima. “Osim u zgrade, važno je ulagati u ljude te bi svakako bilo poželjno da barem jedan dan u tjednu ovdje u Pregradi djeluje pedijatrijska ambulanta jer je to, s obzirom na veliki broj mladih obitelji koje žive u Pregradi, nužna potreba”, naglasio je gradonačelnik Vešligaj.

Inače, objekt je izgrađen 1985. godine, a u njemu danas djeluju četiri ordinacije opće/obiteljske medicine, tri ordinacije dentalne medicine, ambulanta za zdravstvenu zaštitu žena, medicinsko-biokemijski laboratorij i patronaža, kao i ispostava Zavoda za hitnu medicinu.

“Zahvaljujemo Županiji i Domu zdravlja što manirom dobrog gospodara vodi brigu o objektu. Ovim projektom ostvaruju se bolji uvjeti za rad naših zaposlenika i za pacijente, a također se smanjuju režije i na taj način dobivamo energetski prihvatljiv trošak zgrade”, rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić.


Fotogalerija