Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. kolovoza 2022.

Obilježavanje je održano kod Spomen obilježja smrtno stradalim i u umrlim braniteljima s područja Krapinsko-zagorske županije u Perivoju Janka Draškovića u Krapini. Zamjenica župana Jasna Petek je nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća istaknula

Na obilježavanju su sudjelovali predstavnici braniteljskih udruga i obitelji poginulih i nestalih branitelja s područja Krapinsko-zagorske županije, izaslanica ministra hrvatskih branitelja Ivana Iskrić, delegacija Policijske uprave krapinsko-zagorske, delegacija Grada Krapine predvođena gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, delegacija Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije te više čelnika zagorskih općina.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti,  Dan hrvatskih branitelja i obilježavanje tih dana uvijek je prigoda da se s velikim pijetetom prisjetimo jedne maestralne akcije, Oluje, koja je zapravo predstavljala završetak Domovinskog rata, koja je predstavljala spajanje juga i sjevera naše Hrvatske i koja je, zapravo, predstavljala kraj jedne velike agonije koja se dešavala u Hrvatskoj devedesetih godina. To su isto prigode da se zahvalimo svim braniteljima i njihovim obiteljima za žrtvu koju su podnijeli da danas imamo slobodnu, neovisnu Hrvatsku, koju možemo graditi upravo na temeljima koje su postavili branitelji“ – rekla je zamjenica župana Jasna Petek te najavila da će županijsko obilježavanje na istoj lokaciji u Krapini biti održano ovog četvrtka

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović istaknuo je kako je posebno ponosan što se ove godine puta ovo obilježavanje odvija kod novoizgrađenog spomenika.  „U Zagorju ima puno pojedinačnih spomen ploča i bista u čast poginulim braniteljima, no ovaj naš u Krapini je centralni spomenik, za sve one branitelje s područja Krapinsko – zagorske županije koji su dali život za domovinu. Zahvaljujem se svim braniteljima, zahvaljujem se svima onima koji su utkali dio sebe ili svoj život u svoju domovinu, da bi, eto, danas mogli živjeti u slobodnoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj“ – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Ivka Pavlinić iz Krapine, majka je poginulog sina Zorana, u suzama je ispričala koliko joj znače ova obilježavanja sjećanja na poginule. „To mi je vrlo tužno, ali i vrlo toplo kod srca jer osjećam da ipak netko misli na sve one koji su poginuli, da drže do njih i da čuvaju sjećanja na njih. Da nisu uzalud dali svoje živote. Vrlo mi je drago da se takva obilježavanja događaju i ponosna sam na sve branitelje i na nas koji smo ih othranili, da su dali živote za pravu Hrvatsku – kazala je Ivka Pavlinić.


Fotogalerija