Zagorje
Bajka na dlanu

Zamjenica župana Jasna Petek na okruglom stolu o Zagorcima u Domovinskom ratu

Datum objave: 18. studenoga 2023.

Zamjenica župana Jasna Petek prisustvovala je u petak, 17. studenog 2023. okruglom stolu “Zagorci u Domovinskom ratu – Majka svih bitaka – Oluja“ koji je održan u Pučkom otvorenom učilištu Krapina u organizaciji udruge HVIDR-a Krapina.

“Naša velika zadaća je da moramo učiniti sve da se takvo što nikad ne ponovi, naravno, ali prije svega, da se nikad ne zaboravi ono što je bilo. Jako je važno mlade generacije, našu djecu i naše mlade, učiti i voditi u Vukovar, pričati upravo ovako, totalno otkriveno, što je i kako bilo”, istaknula je zamjenica župana Jasna Petek te podsjetila kako se Županija trudi biti na usluzi svim braniteljima, svim obiteljima branitelja te će to činiti dalje i čuvati uspomenu i dignitet Domovinskog rata.

Na okruglom stolu sudjelovali su pukovnik Davor Kiseljak, pripadnik prve gardijske brigade Tigrovi, bojnik Zvonimir Kantolić, predsjednik Udruge 2. gardijske brigade Gromovi KZŽ, pukovnik Žarko Miholić, ratni zapovjednik 103. brigade u operaciji Oluja i Gabrijel Kosalec, predsjednik udruge HVIDR-a Krapina, koji se obratio prisutnima u ime organizatora. “Ovo je danas četvrti okrugli stol na temu Zagoraca u Domovinskom ratu. Prošle godine tema je bila Vukovar, a ove godine Oluja. Zadovoljni smo i zato što su svi govornici sudionici Oluje i svi su Zagorci, dvorana je puna i to je najbitnije. Drago mi je vidjeti i mlade jer je jako bitno povijest prenositi s generacije na generaciju”, istaknuo je predsjednik udruge Kosalec.

Okupljenima su se obratili i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te brigadni general HV Stjepan Adanić.

Foto: Snježana Leljak


Fotogalerija