Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 20. siječnja 2016.

Zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek pohvalio je rad ove mljekarsko stočarske zadruge i istaknuo „Krapinsko-zagorska županija pomaže otvaranje mljekomata te promociju i prezentaciju važnosti konzumacije domaćeg svježeg mlijeka jer u tome vidi jedan od načina održivosti naših poljoprivrednih gospodarstava.“  Zamjenik župana Ferek-Jambrek  ovom je prilikom podsjetio da su proizvođači mlijeka s područja Krapinsko-zagorske županije otvorili već 9 mljekomata, među kojima su dva uz pomoć ove Zadruge postavljeni u Zagrebu.

Mljekarsko stočarsku zadrugu “Proizvodi sela” u svibnju 2014. osnovalo je 10 proizvođača svježeg mlijeka iz Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije i grada Zagreba. Zadruga trenutno raspolaže sa potencijalom muznih krava koje dnevno osiguravaju proizvodnju od 12.000 litara (godišnje 3.500.000 litara) prvoklasnog svježeg mlijeka prvog razreda koje nosi znak „Mlijeko hrvatskih farmi”. Glavna misija zadruge je dovesti u domove potrošača nedirnuto svježe mlijeko i mliječne proizvode sa zagorskih i prigorskih pašnjaka. Kako bi se ovo postiglo Zadruga je pokrenula projekt direktne prodaje svježeg mlijeka i mliječnih proizvoda u gradovima i općinama Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije te Gradu Zagrebu. Na dosada otvorena 22 prodajna mjesta, ukupno je u godinu dana prodano gotovo 330.000 litara mlijeka s obiteljskih stočarskih gospodarstava.

Rezultate zadruge je gradonačelniku Zaprešića Željku Turku i gostima predstavio njen upravitelj Darko Pavičević. Zadrugarima su na uspješnom radu uz zamjenika župana Anđelka Fereka-Jambreka čestitali i pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Gordana Županac te zamjenik pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Luka Čuljak.


Više o radu Zadruge možete saznati na njihovoj internetskoj stranici http://zadruga-proizvodisela.hr.


Fotogalerija