Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 25. veljače 2022.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Krešimir Božić uručio je ključeve doniranih vozila ravnatelju Doma za odrasle osobe Bidružica Boži Brumnići i pročelniku Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Zlatar Bistrica Darku Berljaku. „Vozila su potpuno ispravna, i dalje mogu služiti u radu, međutim više nisu dobra za obavljanje hitne medicinske pomoći, ali vjerujem da će poslužiti ovim institucijama i iskrene čestitke svima na novim vozilima“ – pojasnio je ravnatelj Županijskog zavoda za hitnu medicinu Krešimir Božić.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije vrlo odgovorno provodi svoju politiku planiranja zdravstvenih usluga i stalnim zanavljanjem medicinskim vozila te da je prosječna starost vozila 4,5 godine, što je izuzetno visok prosjek u odnosu na Republiku Hrvatsku. „Mi svake godine Zavodu za hitnu medicinu kupimo dva vozila, a od 2017. godine Zavod od Županije dobije sredstva u iznosu od 4,5 do 5,2 milijuna kuna. Radi se o sredstvima namijenjenim financiranju dvaju punktova T1 hitne medicine u Konjščini i u Klanjcu, ali i o decentraliziranim sredstvima iz kojih se kupuju vozila hitne medicine“ – kazala je zamjenica župana Jasna Petek te podsjetila kako je Zavod rashodovana vozila u nekoliko navrata već donirao udrugama, organizacijama i ustanovama na području županije kojima je takvo vozilo važno i potrebno. 

Ravnatelj Doma za odrasle osobe Bidružica Božo Brumnić istaknuo je izuzetno zadovoljstvo današnjom donacijom, naglasivši 20-godišnju, uspješnu suradnju s Domom zdravlja Krapinsko – zagorske županije i Hitnom službom. „-Imamo u smještaju 280 korisnika, a stotinjak je teško pokretno i nepokretno pa nam sanitet dobro dođe kako ne bismo opterećivali Dom zdravlja u toj našoj redovitoj djelatnosti. Vozila se koriste za dobrobit naših korisnika i u suradnji s Domom zdravlja. Ono će svaki dan biti u funkciji prijevoza naših korisnika prema zdravstvenim ustanovama“ – rekao je ravnatelj Brundić zahvalivši Županiji i njezinim zdravstvenim ustanovama na odličnoj suradnji.

Donirano vozilo ćemo koristiti za nešto što je jako važno u ovom području. Imamo jako puno potraga, a kod potraga je potrebno imati jedno neovisno vozilo s računalom i strujom i svim ostalim da možemo djelovati više dana. S preuređenjem dobit ćemo to zapovjedno vozilo s kojim ćemo moći obavljati tu našu funkciju“– rekao je pročelnik HGSS-a Stanica Zlatar Bistrica Darko Berljak te na vrijednoj donaciji zahvalio Zavodu za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije.

USKORO I DONACIJA TREĆEG VOZILA

Jedno je vozilo trebalo biti donirano i Domu za odrasle osobe Lobor-grad, no iz Doma je dobivena informacija kako nisu sigurni smiju li preuzeti vozilo zbog čega je ovo vozilo ostalo neraspodijeljeno. „Žao mi je što nismo imali priliku donirati vozilo Domu Lobor-grad no dobili smo informaciju da ravnateljica neće preuzeti vozilo. Ima puno zainteresiranih i vjerujem da ćemo idućeg tjedna i ovo vozilo donirati u dobre ruke“– kazala je zamjenica župana Jasna Petek.

 


Fotogalerija