Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 29. listopada 2012.

Kako bi se ostvario glavni cilj radionica koji se odnosi na jačanje kapaciteta ljudskih potencijala jedinica lokalne samouprave te kapaciteta regionalne samouprave i javnih institucija na području županije za učinkovitu pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova Europske unije, radionice su bile usmjerene na način planiranja i provedbe operativnih programa s ciljem povlačenja što većeg iznosa sredstava iz fondova za provedbu projekata.

Sudionici radionica imali su priliku vidjeti način planiranja koji prethodi prijavi projekata, načine na koji se određuju strateški prioriteti, naglašena je važnost usklađenog djelovanja nacionalne, regionalne i lokalne sredine kako bi se proveli važni strateški projekti. Kroz prezentacije uspješnih projekata, potencijalni prijavitelji projekata diskutirali su o temi što je potrebno pripremiti sada da bi prijava i provedba projekata bila što uspješnija.

Zagorska razvojna agencija i Krapinsko-zagorska županija kao nositelji edukacija, ugostili su gospodina Michala Korolka iz poljske regije Kujawsko-Pomorskie koji je prikazao iskustva Poljske u korištenju sredstava dostupnih putem fondova. Michal Korolko, kao član upravnog odbora za management fondova u regiji, predstavio je sustav programiranja na regionalnoj razini i umreženost lokalnih dionika. Neki od najuspješnijih primjera projekata potaknuli su sudionike na aktivnu raspravu o mogućnostima implementacije sličnih projekata u našim uvjetima.

Nastavak radionica planiran je za ponedjeljak, utorak i srijedu, 29.,30. i 31. listopada kada će se sudionicima predstaviti Uvod u Strukturne fondove i Kohezijski fond te će se praktično pripremati za korištenje Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda na regionalnoj i lokalnoj razini.

 

Očekujemo Vas sa zadovoljstvom!

Zagorska razvojna agencija d.o.o., za promicanje regionalnog razvoja