Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 18. listopada 2021.

Župan Željko Kolar je nakon obilaska završenih radova istaknuo kako su oni vrijedni 893.000 kuna, odnosno 917.000 kuna sa troškovima nadzora. „To su vlastita sredstva Krapinsko-zagorske županije i 200.000 kuna Ministarstva regionalnog razvoja i EU  fondova.  Ovo je sada škola koja ima izvrsne uvjete za boravak djece u školi i rad učiteljica i učitelja te ujedno i dokaz da ne radimo razliku između matičnih i područnih škola. Adaptaciju ove škole podijelili smo u tri faze. Sljedeće godine krećemo sa izgradnjom fasadne omotnice i uređenje krovišta, a u trećoj fazi je uređenje vanjskog igrališta, pokosa, izgradnja odvodnje na samom igralištu, ograde i uređenje samog dvorišta. To znači da nas 2022. i 2023. godine očekuju daljnji radovi na uređenju ove škole, vjerujem na zadovoljstvo svih učenica i učenika, nastavnika i nastavnica, samog ravnatelja škole i načelnice Općine kojoj zahvaljujem na doprinosu u uređenju škole“ – istaknuo je župan Kolar te zaključio: „Veselim se da će 23 učenika sutra ući u ovu školu, a mi zajedno s ravnateljem i načelnicom nastavljamo po projektu kao što smo i planirali

Načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec pohvalila je i zahvalila se Krapinsko – zagorskoj županiji koja svake godine investira na području Mača. „ Naši učenici područne škole dobiti će nove uvjete za rad, ja sam i sama bila polaznica ove područne škole, tako da mi je ovaj projekt posebno prirastao srcu, a budući da su svoj doprinos dali i Krapinsko-zagorska županija i Ministarstvo regionalnog razvoja onda se uključila i općina Mače sa nekim unutarnjim dijelovima uređenja. Ja osobno kao načelnica dala sam doprinos u oslikavanju ovih hodnika kako bi djeci bila radna atmosfera nekako veselija i bezbrižnija“ – rekla je načelnica Mikulec Šimunec.

Miljenko Jagarčec iz Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske osvrnuo se na radove koji su direktno povezani s mjerama energetske učinkovitosti. „Zamijenjena je unutarnja rasvjeta s modernom led rasvjetom, a do sada je bila neadekvatna i dotrajala i zamijenjen je sam sustav grijanja. Do sada je grijanje bilo na stari plinski kotao koji je bio u lošem stanju i zamijenjen je novim plinskim kondenzacijskim kotlom. Promijenjen je malo i sustav razvoda, a između ostalog regulacija samog sustava grijanja“ – rekao je Miljenko Jagarčec.

Ravnatelj OŠ Mače Vladimir Grudenić naglasio je kako završetak ovih radova znači da će i učenici i u Područnoj školi imati sve iste materijalne uvjete kao i u matičnoj školi, odnosno omogućio materijalne uvjete koji su u standardu 21. stoljeća.


Fotogalerija