Zagorje
Bajka na dlanu

Završna konferencija projekta CRO SI SAFE

Datum objave: 28. svibnja 2023.

„Ključno je da smo uredili protokole koje ćemo koristiti ako nas, a to nikako ne želimo, zadese neke veće elementarne nepogode ili nesreće. Moja je želja, i to će ujedno biti i naš cilj, da kroz neke druge programe prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska ili neke fondove koji će nam biti na raspolaganju, pokušamo protokol dodatno proširiti da u njega budu uključene sve općine s naše i slovenske strane i da si naše hitne službe međusobno budu na raspolaganju i imaju usklađene protokole“ – najavio je nakon konferencije župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Cilj projekta bilo je unapređenje prekograničnog partnerstva, a na ovoj završnoj konferenciji potpisan je i ugovor o uspostavi CRO-SI-Safe tima s definiranim protokolom suradnje. Vrijednost projekta je 739 tisuća eura te je u sklopu njega nabavljena nova oprema, a 200 ljudi prošlo je kroz 16 edukacija.

Zadovoljstvo projektom iskazali su zamjenica ravnateljice ZARA-e, Ivana Šalković, zamjenica ravnateljice Razvojne agencije Sotla, Anita Čebular te župan Općine Rogatec, Martin Mikolič. Projekt je uz video prezentaciju predstavila voditeljica Tanja Ivek, a prezentaciju su obogatili vatrogasci, simuliranjem evakuacije i gašenja požara kuhinje.

 


Fotogalerija