Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 20. travnja 2016.

Riječ je o projektu čija je jedna od temeljnih aktivnosti unapređivanje specifičnih znanja i kompetencija stranih jezika u struci logistike, špedicije i strojarstva. Partneri na projektu, koji se provodi od svibnja prošle godine, su zagrebačke Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića i Škola za cestovni promet te Srednja strukovna škola Velika Gorica, a nositelj Strojarska i prometna škola Varaždin.

U okviru projekta nastavnici i učenici unaprijedili su svoja znanja stranog jezika u struci, a uz pomoć poduzetnika izrađeni su novi priručnici za nastavu stranog jezika u struci. Također, učenici su na korištenje dobili tablete za održavanje nastave stranog jezika u struci. U tijeku je i provedba pilot programa nastave s novim materijalima u svih pet partnerskih škola.

Projekt sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala. Vrijednost projekta je 1,9 milijuna kuna, od čega je europska potpora 1,7 milijuna ili 88,4 posto. Preostalih nešto više od 220 tisuća kuna financiraju škole partneri. Za učenike koji su uključeni u ovaj projekt vrijednost je u tome što će po završetku obrazovanja imati strukovno znanje stranog jezika i tako postati dio jedinstvenog tržišta Europske unije.

Događanju su nazočili zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek i gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak.