Zagorje
Bajka na dlanu

Završna večer 58. Festivala kajkavskih popevki – izvedene 23 nove popevke

Datum objave: 9. rujna 2023.

U Festivalskoj dvorani u Krapini je u subotu, 9. rujna 2023. godine, održana završna večer 58. Festivala kajkavskih popevki Krapina 2023.

Na festivalskoj pozornici nastupili su Matija Cvek, Erno Duo Goga i Željko, Val Ivan Klašterka, Ženski vokalni ansambl Sotelia, Barbara Suhodolčan Vrbički, Hrvoje Hegedušić, Iva Ranogajec Inkret i Queentete, KUD Ilirci, Martina Majerle, Gabriela Hrženjak i Kirjales, Josipa Lončar, Adam Končić, Lucija Jelušić Šimatović, Robert Svetlačić i Klapa Lugarin, Andrina Frleta, Tanja Mršić i Nenad Kumrić Charlie, Aurelia i Antun Stašić, Mirko Švenda Žiga, Lucija Jelušić Šimatović i Filip Hozjak, Duško Modrinić i Sotelia, Gordana Ivanjek Tušek, Dražen Žanko i Šimunski Muži te Zsa Zsa i Bojan Jambrošić.

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek i predsjednik Županijske skupštine Zlatko Šorša bili su među brojnim okupljenima, koji su pratili izvedbe 23 nove zagorske popevke. “Veliki je ovo tjedan za nas kajkavce. Slavimo kaj, prije svega u kulturnom dijelu, a onda i u onom društvenom i gospodarstvenom. Ovaj tjedan bio je prepun događanja s jako puno dječjih, kreativnih uradaka. Kruna festivala je Festival kajkavskih popevki te sam sigurana da će se ove noe popevke u godinama pred nama oriti diljem našeg Zagorja – poručola je prije samog početka zamjenica Petek.

Festival kajkavskih popevki održan je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića te je završnoj večeri prisustvovao njegov izaslanik, saborski zastupnik i predsjednik saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Siniša Hajdaš Dončić.


Fotogalerija