Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 16. prosinca 2011.

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježen je tijekom proteklih tjedana brojnim aktivnostima i događanjima, namijenjenih u prvom redu mladima. Osobito je veliki odaziv zabilježen na edukativnoj tribini „Prevencija rizičnog ponašanja u lokalnoj zajednici“ u organizaciji Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga KZŽ, Obiteljskog centra KZŽ i Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje bolesti, gdje je predavanje održao prof. dr. sc. Slavko Sakoman, voditelj odjela za ovisnosti u KB-u Sestre milosrdnice.

Jučer je na Trgu K.Š. Gjalskog u Zaboku upriličen bogat program predstavljanja aktivnosti vezanih uz rad s mladima i rad na području prevencije ovisnosti, a koje provode Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo KZŽ, Obiteljski centar KZŽ, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina, Društvo Naša djeca Zabok, Mreža mladih KZŽ, Udruga Mraz i Dom za ovisnike Đurmanec, dok je Policijska uprava predstavila građanima Mobilni centar za prevenciju.

Građani su mogli dobiti sve potrebne informacije o programima prevencije i suzbijanju zloporabe opojnih droga u Krapinsko-zagorskoj županiji kroz info-štandove koje je posjetila i zamjenica župana, Sonja Borovčak.

Također, s ciljem podizanja svijesti među mladima o postojanju raznih životnih izbora i mogućnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, organiziran je i rock koncert srednjoškolskog glazbenog sastava Me gusta.