Zagorje
Bajka na dlanu

Zdravstveni turizam – otkrivanje izazova i kapitaliziranje poslovnih prilika

Datum objave: 7. rujna 2023.

U Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije je u četvrtak, 7. rujna 2023. godine, održana Panel diskusija o zdravstvenom turizmu „Zdravstveni turizam – otkrivanje izazova i kapitaliziranje poslovnih prilika“.

Panel diskusija je održana s ciljem ukazivanja na potencijale razvoja i ulaganja u zdravstveni turizam, koji je izrazito važan za Krapinsko-zagorsku županiju, a nimalo manje i za Hrvatsku i cijelu Regiju. Na panel raspravi sudjelovali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, načelnica sektora za posebne oblike turizma i analitiku, inovacije i održivi razvoj, Ministarstvo turizma i sporta Jelena Šobat, direktorica Julius Rose i predsjednica Zajednice zdravstvenog turizma pri HGK  Ivana Kolar, ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Zorica Capar i voditelj marketinga Hotel Sava Rogaška Aleš Topolšek, dok je moderator bio Ognjen Bagatin. Sve prisutne uvodno su pozdravili župan Željko Kolar, predsjednik HGK ŽK Krapina Anđelko Švaljek, predsjednik SLO CRO Poslovnog kluba slovenskih i hrvatskih gospodarstvenika Saša Muminović i predsjednik Poslovnog kluba Skup za Zagorje Dragutin Kamenski.

„U Hrvatskoj prvo moramo napraviti jasnu strategiju razvoja zdravstvenog turizma i raditi na razvijenosti svijesti ljudi kod toga da je prevencija dio zdravstvenog turizma. Da o sebi vodimo brigu koliko o svojim automobilima, s kojima prije tehničkog pregleda idemo na servis svake godine, zdravstveno stanje u Hrvatskoj bilo bi sasvim drugačije“ – rekao je župan Kolar, dodavši kako za razvoj zdravstvenog turizma postoji kapacitet, znanje i tradicija, no da bi se pozicionirali na europskoj karti zdravstvenog turizma, potrebna je jasna strategija i support Vlade RH.


Fotogalerija