Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 24. veljače 2007.

Županica Krapinsko-zagorske županije, Vlasta Hubicki povodom Dana liječnika Hrvatske 26. veljače,jučer je primila Ivana Horvatek, predsjednika Županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore Krapinsko-zagorske županije  i člana skupštine Hrvatske liječničke komore, ravnateljicu Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, Selenka Belec,ravnatelj Specijalne bolnice za rehabilitaciju Stubičke toplice, Branko Markulinčić, te  dopredsjednika podružnice Hrvatskog liječničkog zbora Krapinsko-zagorske županije. Branimira Puščenika.                                          
Županica je čestitala liječnicima njihov dan, te im se zahvalila na dobroj suradnji s Županijom na dobrobit svim njezinim stanovnicima. Dodala je da se zdravstvo Krapinsko-zagorske županije u 2007. godini planira se utrošiti 20,5 milijuna kuna što je za dva milijuna više nego u 2006. godine odnosno 11 posto. Sredstva su namijenjena za nabavu opreme, investicijsko održavanje objekata zdravstvenih ustanova, te za otplatu kredita za izgradnju županijske bolnice.
 
Novi projekti
Nastavlja se s projektima zdravstvene knjižice djeteta, prevencijama ovisnosti i prevencija karijesa, županijskom slikom zdravlja i projektom Stubičke Toplice. Sufinancirati će  se novi projekti – Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke i pilot projekt logopedske  službe.
– Suradnja između zdravstva, između liječnika i Županije je  na vrlo visokom nivou.  Županija već dugi niz brine o svim prioritetima koji su na neki način postali “nadstandard”, kojega druge županije nemaju. To su ove preventivne akcije,  akcije za zaštitu male djece kroz njihove knjižice,  akcije kontrole cijepljenja svih oblika prevencije, te se na tome moram iskreno zahvaljujem Županiji – rekao je Ivan Horvatek, predsjednik Županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore. Dodao je da  zdravstvo u našoj županiji nije samo djelatnost nego i značajna gospodarska grana. Trenutno je u zdravstvu Krapinsko-zagorske županije  oko 2300 zaposlenih, a u  Hrvatskoj liječničkoj komori na području naše županije ukupno ima 361 liječnika od čega su 320 zaposleni u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Županija. 
.