Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. listopada 2013.

Projekt mladih entuzijasta koji su svi redom rođeni Zagorci, okupili su se kako bi zajedničkim snagama stvorili mjuzikl o Hrvatskom zagorju. Pod glavnim pokroviteljstvom Krapinsko zagorske županije.

Četrdesetak sudionika, od čega ih se dvadeset izmjenjuje na pozornici, čini cjelinu koja zajedničkim snagama pokreće ovaj projekt nazvan ‘Zeleno blago’.

Trideset sudionika, od čega ih se dvadeset izmjenjuje na pozornici, čini cjelinu koja zajedničkim snagama pokreće ovaj projekt nazvan ‘Zeleno blago’. Jedinstvenost ovog projekta leži u činjenici da uz savjetnike sve rade volonterski te da je scenarij nastao iz pera Katarine Špoljar, Svena Šamsa i Marijane Brcko.

Budući da se radi o mjuziklu, trebalo je okupiti ponajbolje zagorske mlade nade kako bi svojim glasovnim sposobnostima dodatno pridonijele ovom unikatnom glazbeno-scenskom doživljaju. Cijeli projekt ne bi se uspio realizirati bez Tihomira Kožine, koji je i autor glazbe i libreta, te mladog glazbenika Igora Martineka koji je glazbeni producent mjuzikla.

Osim Tihomira i Igora, u mjuziklu sudjeluju i ostali ponajbolji zagorski pjevači poput Dejana Roginića, Tomislava Puntarića, Semente Rajhard, a svoj pečat daje i student glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Matija Šakoronja, čiji su glumački partneri najmlađi glumci, dvoje iznimno talentirane djece – Eugen Bival i Dorotea Dolenec, te zagorski pjesnik Vladimir Šuk koji je odlično uprizorio njihovog djeda.

PRETPREMIJERA – Zeleno blago

Nedjelja 06/10/2013

PREMIJERA MJUZIKLA – Zeleno blago

Ponedjeljak 07/10/2013

Festivalska dvorana u Krapini u 20:00h

Karte se mogu nabaviti:

TURISTIČKA ZAJEDNICA DONJA STUBICA

TURISTIČKA ZAJEDNICA STUBIČKE TOPLICE

TURISTIČKA ZAJEDNICA KRAPINA

TURISTIČKA ZAJEDNICA OROSLAVJE

FULIR ZABOK