Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 5. listopada 2022.

Poštovane učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, profesorice i profesori,

iako smo pobornici toga da se važnost vašeg rada ne bi trebala naglašavati samo jedan dan u godini, već tijekom cijele kalendarske godine, 05. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja, stoga nam je drago da danas imamo priliku posebno naglasiti koliko je obrazovanje važno i koliko cijenimo vaš doprinos u razvoju društva u cjelini.

Na svojem životnom putu odabrali ste iznimno časno, ali nimalo lako zanimanje, jer oblikovati mlade umove predstavlja veliku odgovornost koja traži puno osobnog odricanja i žrtve, istovremeno tražeći od svakog od vas veliku dozu kreativnosti, strpljivosti i razumijevanja. Hvala vam na tome što ne odustajete, iako su postojali trenuci kad je najlakše bilo reći: odustajem. No, umjesto da se predate, vi ste odlučili pogledati izazovu u oči i pronaći unutarnju snagu da nastavite dalje, što ste posebno dokazali tijekom globalne pandemije COVID-19, koja je zapravo pred sve nas stavila velike izazove s kakvima se nitko od nas dosad nije sretao.  

I ne sumnjamo da ćete tako postupati i dalje. Jer vaše zanimanje nije samo zanimanje – to je za veliku većinu svih vas koji sudjelujete u obrazovnom procesu, zapravo životni poziv. Svjesni ste da koliko god bilo teško, da vi imate ulogu čuvara i promicatelja najvećeg blaga koje postoji na ovom svijetu – znanja.

Drage čuvarice i čuvari, bez obzira na sve –  pokušajte biti maksimalno ponosni na poziv kojeg ste odabrali, jer bez vas, svijet ne može ići prema naprijed.

 

Želimo vam sretan Dan učitelja!

 

 ŽUPAN

 Željko Kolar