Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 30. prosinca 2008.

Srednja škola Krapina i ovaj je puta – i to od 5. pa do 10. siječnja – mjesto održavanja 13. po redu Zimske škole informatike koju organiziraju Hrvatski savez informatičara i Krapinski informatičarski klub, uz potporu Krapinsko-zagorske županije, Grada Krapine te Srednje škole Krapina.
Škola je namijenjena najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Republike Hrvatske, kojih se očekuje oko pedesetak, a nastavu i vježbe besplatno će pohađati i zagorski učenici te njihovi profesori. Prema riječima Alena Spiegela, predsjednika Hrvatskog saveza informatičara, nastava će se odvijati u pet izuzetno dobro opremljenih učionica, a program je intenzivan i odvijat će se tijekom cijelog dana. Najveća vrijednost polaznicima je novo znanje, a svi dosadašnji sudionici – uključujući brojne informatičke Olimpijce – uvijek su isticali da intenzivan rad, odlični predavači i atmosfera izuzetno puno znače.
Zimsku školu informatike u Krapini svečano će otvoriti županica Sonja Borovčak u ponedjeljak, 5. siječnja 2009. u 12,00 sati u atriju Srednje škole Krapina.