Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. studenoga 2021.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Sirovec naglasio je da rad zimske službe počinje 15. studenoga te traje do kraja ožujka. „Tijekom 137 kalendarskih dana zimske službe, na području naše županije ukupno ćemo održavati nešto više od 668 kilometara kategoriziranih županijskih i lokalnih cesta. Za predstojeće razdoblje osigurano je ukupno 27 voznih jedinica, što kamiona, što specijalnih vozila, a mehanizacija je raspoređena na pet mjesta pripravnosti na području gradova Zaboka, Pregrade, Donje Stubice, općine Zlatar Bistrice i u Podgori Krapinskoj. Za narednu zimsku sezonu planirana je potrošnja 2500 tona soli i 5000 kubičnih metara sipine“ – naveo je ravnatelj ŽUC-a Sirovec te naglasio kako je za rad zimske službe planirano 5,5 milijuna kuna.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je kako je siguran da snijeg nikoga neće iznenaditi jer je sve potpuno spremno za zimu. „Sigurnost naših ljudi koji putuju na posao uvijek je na prvom mjestu i time smo se i vodili radeći plan. Zima je nepredvidljiva, može biti velikih padalina, što posljednjih godina nismo imali, ali su bile vrlo niske temperature i morali smo posipavati pa nije bilo velike uštede“ – rekao je župan Kolar zahvalivši svim djelatnicima koji održavaju sigurnost prometnica tijekom svih 365 dana u godini. „Ovo je samo jedan od poslova koji rade kroz čitavu godinu. Možemo reći da su naše prometnice vrlo dobro održavane, ulaganja su u razini objektivnih mogućnosti i malo iznad toga. Imam i informaciju da će ponovo biti jedan investicijski ciklus koji ćemo naknadno predstaviti. Glavna poruka našim žiteljima je da smo mi spremni za zimu – poručio je župan Kolar.

Rad zimske službe predstavili su i voditelj Tehničke ispostave Hrvatskih cesta Božidar Šnajder, Miroslav Majsec u ime EGIS Road Operation Croatia i šef stožera zimske službe Josip Kralj ispred izvođača radova zimske službe Županijskih cesta Zagrebačke županije.


Fotogalerija