Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. lipnja 2018.

Rezultati natječaja Biramo najbolji školski list objavljeni su u Jutarnjem listu 10. lipnja 2018. godine. U obrazloženju šesteročlanog stoji da je “školski list Zlatarske Iskrice za temu broja odabrao kućne ljubimce, i to je odlično odradio iz svih aspekata pa list tako donosi ankete među učenicima, njihovim roditeljima i učiteljima, savjete stručnjaka, veterinara, vlasnika salona za šišanje i njegu pasa, priče o neobičnim ljubimcima, izvrstan intervju sa slijepom osobom koja živi sama sa psom vodičem itd. Slijede zanimljive priče o uspjesima učenika na različitim područjima, putopisne reportaže, originalni tekstovi sa zabavnim savjetima, ne samo iz pravopisa ili prve pomoći, već i, primjerice, kako se treba pripremiti navijač koji odlazi na skijašku utrku. Tu su i kreativne radionice, literarni i likovni radovi učenika, enigmatika, strip… List ima vrlo dobar ritam te odnos teksta i ilustracija, s posebno dobrim osjećajem za redoslijed tema. Vrlo zrela redakcija osnovnoškolaca, zaključak je povjerenstva”.

Glavni urednik lista Zlatarske Iskrice ove školske godine bio Matija Varga iz 8.b, a voditelj stručni suradnik knjižničar Denis Vincek. Ravnatelj Osnovne škole Ante Kovačića Zlatar Marijan Posarić jučer je sastanku proširenog uredništva lista Zlatarske Iskrice čestitao svima koji su svojim radom pridonijeli da broj 59 Zlatarskih Iskrica bude proglašen najboljim školskim listom u RH.

Povjerenstvo je radilo u sastavu: Nino Đula, zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg lista, Lana Mindoljević Novak, urednica priloga Like!, Marijana Sever, urednica rubrike Život, Gordan Zečić, zamjenik urednika Nedjeljnog Jutarnjeg, Siniša Sušec, glavni urednik web portala jutarnji.hr, i Mirela Lilek, novinarka Jutarnjeg lista.

Jutarnji list i sponzor natječaja HEP čestitali su pobjednicima i najavili nagrade.

Velik uspjeh ostvario je i školski list Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok koji je proglašen najboljim digitalnim listom u kategoriji srednjih škola. Također je istaknuto kako se  svojom naslovnicom istaknuo u konkurenciji (riječ je o aktualnoj temi broja – mladima i seksualnosti), a kako je objasnio Jutarnji, riječ je o kvalitetnim tekstovima, dobre opreme, zanimljivih fotografija. „Tabula Nova već se svojom naslovnicom istaknuo u konkurenciji. Aktualna tema broja – mladi i seksualnost, ilustrirana fotografijom dviju djevojaka u (skoro) poljupcu, obrađena je temeljito, sa svih aspekata, pokrivajući sve vrste seksualnosti, izazove i probleme s kojima se mladi susreću. Kvalitetni tekstovi, dobre opreme, interesantne fotografije… Sve to dovelo je do jednoglasne odluke žirija o ovogodišnjem pobjedniku u kategoriji srednjih škola.“ – stoji u obrazloženju. 

Tiskano izdanje Tabule već je sedam godina među najboljim školskim listovima na LiDraNu, a prošle godine je na istoimenom natječaju Jutarnjeg lista osvojio treće mjesto. Potaknuta tim uspjesima, ali i zbog želje za što boljim i bržim informiranjem učenika, nastavnika, roditelja i lokalne zajednice, od ove školske godine Škola je pokrenula i digitalno izdanje lista. Stoga je uredništvo posebno razveselila vijest da je i digitalno izdanje Tabule također proglašeno najboljim i to u kategoriji digitalnih listova srednjih škola. „Njihove web stranice ne bi se posramili ni neki hrvatski mainstream mediji“ – zaključak je povjerenstva za digitalnu Tabulu.


 

ČESTITAMO!


Fotogalerija