Zagorje
Bajka na dlanu

Zlatna tamburica Tamburašima za 5

Datum objave: 11. srpnja 2022.

Na Zlatnoj tamburici ove su godine nastupili Tamburaški sastav Antique, Barajt band, Tamburaški sastav Brajde, Tamburaši bez pravila i Tamburaši za 5.  Najboljima su  proglašeni Tamburaši za 5, kojima je nagradu uručio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. „Odlične izvedbe na Zlatnoj tamburici su kao šlag na torti, koji je pokazao da tamburica živi i da za tamburašku glazbu postoji veliki interes. Raduje me odlična posjećenost čitave Tamburaške noći i vjerujem da će već sljedeće godine biti još više tamburaških sastava te da ćemo zajedničkim snagama ovu manifestaciju ponovno podići na onu razinu iz njezinih zlatnih godina“ – poručio je župan Kolar i uputio čestitke KUD-u Ljudevit Gaj i Općini Mače na odličnoj organizaciji.

 

Drugo mjesto osvojili su Tamburaši bez pravila, kojima je nagradu uručila načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec. „U Maču nastavljamo hvalevrijednu tradiciju, a kako znamo da prostora za napredak uvijek ima – već sada dogovaramo neke nove detalje za sljedeću godinu“ – kazala je načelnica Mikulec Šimunec.

 

Treće mjesto osvojio je Barajt band. Nagradu je uručila predsjednica Kulturno-umjetničkog društva Ljudevit Gaj Mače Monika Sedak, koja je istaknula zadovoljstvo čitavom ovogodišnjom Tamburaškom noći. „S obzirom da zadnje dvije godine nismo održali manifestaciju, malo smo ‘ispali iz tračnica’, no mogu reći da smo zadovoljni čitavom manifestacijom te posebno odazivom posjetitelja“ – naglasila je predsjednica KUD-a Sedak.

 

Nastupe tamburaških sastava pratio je Ocjenjivački sud u sastavu Ana Čehulić, Nikola Šrajbek i Danijel Rožanković. 


Fotogalerija