Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. svibnja 2010.

Na prijedlog Krapinsko-zagorske županije, Zagorske razvojne agencije te Hrvatske gospodarske komore Krapina i Hrvatske obrtničke komore Krapina tvrtki TPK-Orometal Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva dodijelilo je prestižnu titulu najuspješnijeg srednje velikog poduzetnika u 2009. godini.

 
Župan Hajdaš Dončić apostrofirao je nagrađenu tvrtku kao uzoran privredni subjekt koji karakterizira likvidnost u poslovanju, izrazito izvozna orijentacija, rješavanje obveza u kratkom roku te ono najvažnije za radnike – plaća viša od zagorskog prosjeka koja svaki mjesec stiže na vrijeme. Zamjenik župana, Anđelko Ferek – Jambrek, istaknuo je kako je i cilj Županije da ovakvih tvrtki na našem području ima što više, jer prosjekom njihovih plaća i pozitivnim poslovanjem koristi ima i županijski proračun iz kojeg se nastoji zadovoljiti što više društvenih potreba na području Krapinsko-zagorske županije.
 
Predstavnici nagrađenog TPK-Orometala zahvalili su na potpori koju Županiju pruža njihovom radu, a posebno na kandidiranju upravo njihove tvrtke na natječaj Ministarstva. Kako su istaknuli, njihova tvrtka započela je s radom davne 1956. kao mali pogon da bi danas prerasla u tvrtku čiji je prihod u prošloj godini iznosio 56 milijuna kuna, a što je čak 22% više nego godinu ranije.
 
Valja naglasiti kako je TPK-Orometal i u narednom razdoblju, kvalitetnim poslovnim potezima, osigurao punu zaposlenost, a zahvaljujući i kvaliteti vlastitih proizvoda koji su prepoznati od strane njihovih klijenata.