Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 25. kolovoza 2022.

Radovi izgradnje zamjenske zgrade Područne škole Laz vrijedni su 9,2 milijuna kuna, izvode se prema planu – bez većih zaostataka i kašnjenja. Župan Željko Kolar podsjetio je daje izvođač radova uveden u posao 29. lipnja te da je rok za završetak 10 mjeseci.Mi ćemo se držati rokova, dakle 29. travnja škola mora biti gotovaRavnatelj će imati jedan lijep i veseli zadatak da praktički kroz ljetne praznike pripremi kompletno školu za početak nastave. Slušajući komentare roditelja i ljudi koji ovdje žive svi su izuzetno zadovoljni kako idu radovi. Veliko je veselje da će ići u novu školu u jednosmjensku nastavu što prije nije bila i naravno da se tu onda otvaraju neke druge mogućnosti za vanškolske aktivnosti“ – poručio je župan Kolar te istaknuo kako se velika većina štete nastalih u potresima nažalost ne sanira jednako brzo kao ova škola. „Nema nikakvih dobrih vijesti i ne mogu poslati pohvale prema Ministarstvu graditeljstva i Fondu za obnovu Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije jer od zadnjeg sastanka kojeg smo imali s ministrom Paladinom i novim terminskim planovima i velikim obećanjima oko ponovnog obećanja da ćemo krenuti sa stvarnom obnovom, to se nažalost nije dogodilo – upozorio je župan Kolar.

U obilasku su bili i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec, pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar, viša stručna suradniza za investicije Irena Šafranko, ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Krajić i ispred Općine Marije Bistrica pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Branka Herceg.

Kroz gradilište su ih vodili nadzorni inženjer iz tvrtke Jam-ing Ivan Požgaj te predstavnik izvođača radova – Krešimir Šoštarko ispred Završnih radova Krešo.


Fotogalerija