Zagorje
Bajka na dlanu

Župan Kolar na obilježavanju Dana grada Oroslavja: “Glave skupa za dobrobit grada i građana”

Datum objave: 11. kolovoza 2023.

U Domu kulture u Oroslavju u petak 11. kolovoza 2023. održana je svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada kojoj je prisustvovao župan Željko Kolar.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Ivan Tuđa, a gradonačelnik Viktor Šimunić prisjetio se najvažnijih događaja i projekata u proteklih godinu dana koji su okupljenima prikazani u videozapisu.

Gostima se obratio i župan Željko Kolar koji je čestitao Dan grada i Dan župe. “Na današnji dan treba se podvući crta, vidjeti što se napravilo i okrenuti se prema onome što treba napraviti sutra. Sve ono što je realizirano smatramo završenim, a otkad je RH članica EU svaki načelnik i gradonačelnik ima alat koji kolege prije 20 i 30 godina nisu imali i može povući sredstva za razvoj grada. Treba staviti glave skupa, raditi za dobrobit grada i građana, zbog toga ste izabrani. Županija vam je podrška, kao i drugim našim lokalnim jedinicama. Stoga ćemo se mi kao Županija koncentrirati na projekt dogradnje osnovne škole kako bi se stvorili uvjeti za jednosmjensku nastavu, što će se realizirati dogradnjom novih učionica, kao i izgradnjom trodijelne sportske dvorane”, poručio je župan Kolar.

Svečanost su uveličali izaslanica predsjednika RH, pomoćnica savjetnika predsjednika RH za ekonomiju Martina Ciglević, saborski zastupnici Siniša Hajdaš Dončić, Zoran Gregurović, Marijana Puljak i Boška Ban Vlahek, gradonačelnici i načelnici gradova i općina iz Krapinsko-zagorske županije i Hrvatske, kao i predstavnici prijateljskog grada St. Paul’s Bay iz Malte.

Sjednica je bila prigoda za uručivanje gradskih priznanja i odlikovanja Grada Oroslavja zaslužnim građanima pa je tako Zahvalnica Grada Oroslavja dodijeljena Florianu Šalecu, Leonu Usmianiu, Jasmini Lukažinec, Snježani Ormuž, Neviji Frajzman, obitelji Dinjar, Josipu Kneziću, Davoru Klenkaru, Ivanki Ptiček, Anamariji Kovačević i Darinki Pušek. Posebno priznanje za obljetnicu primili su Drago Bosnar za 50 godina svećeničke službe te KUD Sloboda Oroslavje za 45 godina djelovanja, a nagrađeni su i SRK Klen za 30 godina djelovanja, Pireko d.o.o. za 30 godina djelovanja te Kuglački klub Obrtnik za 25 godina djelovanja. Plaketa Grada Oroslavja uručena je profesorici geografije i geologije Andrijani Tomić, dok je Nagrada Grada Oroslavja dodijeljena Zdravku Dolencu te posthumno, Krunoslavu Pavlini i Vladimiru Pavlini.

U ime svih nagrađenih prigodno se obratio velečasni Drago Bosnar.


Fotogalerija