Zagorje
Bajka na dlanu

Župan Kolar na otvorenju Sternum fizikalne terapije u Radoboju

Datum objave: 17. kolovoza 2023.

U Radoboju je u četvrtak, 17. kolovoza 2023. otvorena Sternum fizikalna terapija, vlasnika Mateja Švaljeka.

Ovu lijepu poduzetničku priču došao je podržati i župan Željko Kolar koji je istaknuo da je svaka ovakva privatna inicijativa dobrodošla.

„Pozitivno sam iznenađen ovim mladim čovjekom koji svojim znanjem i svojim rukama želi zarađivati za kruh te pružati uslugu koja je potrebna našim ljudima. Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim i Stubičkim Toplicama imaju mnogo pacijenata koji na temelju uputnice dobivaju dva do tri tjedna rehabilitacije, a mnogi od njih htjeli bi nastaviti individualnu rehabilitaciju, za što nema dovoljno prostora i mogućnosti“, rekao je župan te dodao kako očekuje da će interes za usluge koje će se ovdje pružati biti velik. „Kažu da čovjek ima samo jednu želju dok je bolestan, a to je da bude zdrav. Svi oni, kojima treba dodatna terapija nakon provedene rehabilitacije ili kojima je potrebna dodatna briga o zdravlju i tijelu, tu uslugu mogu dobiti ovdje“, poručio je župan Kolar te čestitao Mateju i obitelji koja mu je pomogla u uređenju samog prostora.

Naime, Matej je sam, uz pomoć svoje obitelji, uredio i opremio ovaj poslovni prostor koji s te strane dodatno dobiva na vrijednosti. Potporu za projekt ostvario je od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kako bi nabavio uređaj za elektroterapijske procedure.

„Odlučio sam otvoriti fizikalnu terapiju jer sam vidio da postoji potreba za takvom uslugom, a u okviru terapije nudim individualizirani pristup rehabilitaciji, terapijske vježbe i elektroterapijske procedure od kojih ističem interferentne struje, galvanske struje, tens, ultrazvuk i laser“, rekao je mladi vlasnik na otvorenju.

Inače, Matej je završio preddiplomski studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, nakon čega je upisao i specijalistički studij koji završava ove godine. Više informacija o ovoj novoj zdravstvenoj usluzi u Radoboju možete pronaći na web stranici: https://sternum-fizikalnaterapija.hr/, gdje ujedno možete i zakazati termin.

 


Fotogalerija