Zagorje
Bajka na dlanu

Župan Kolar obišao radove na Fellerovoj zgradi u Donjoj Stubici

Datum objave: 25. kolovoza 2022.

Radovi se izvode u sklopu protupotresne obnove Dvorca Stubički Golubovec s ciljem smještaja arhivske građe Kajakviane, koja na ovu lokaciju seli i svoje druge aktivnosti. Župan Željko Kolar  „Ovdje radovi jako dobro napreduju. Očekujemo da će se oni dovršiti u slijedećih mjeseca dana nakon čega bi Kajkaviana mogla preseliti svoju građu tijekom mjeseca ili do kraja listopada“ – kazao je župan Kolar te dodao da je vrijednost radova u potkrovlju oko 2,5 milijuna kuna od ukupnih radova na objektu koji iznose 14,6 milijuna kuna.  U potkrovlju, gdje će biti smješteni depo Kajkaviane, je već izvedena statička obnova. Napravljeni su i grubi instalaterski i građevinsko-obrtnički radovi te nova statička konstrukcija koja se veže uz buduće okno dizala. Slijede strojarski radovi, završni građevinsko-obrtnički radovi i opremanje objekta s policama.

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić  istaknuo je kako je sama zgrada već nekoliko godina u procesu obnove te je za tu namjenu uloženo već više od 4 milijuna kuna. 

U obilasku je bila i pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar, direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Helena Matuša, predsjednica Kajakviane Ines Krušelj Vidas i nadzorni inženjer Krešimir Pustaj.

 


Fotogalerija