Zagorje
Bajka na dlanu

Župan Kolar održao prijem za Željka Člekovića koji je darovao krv 153 puta

Datum objave: 18. kolovoza 2023.

Župan Željko Kolar priredio je u petak, 18. kolovoza 2023. prijem za Željka Člekovića, darivatelja krvi koji je krv darivao 153 puta.

Župan je tom prilikom gospodinu Člekoviću čestitao i zahvalio na njegovom plemenitom činu višestrukog darivanja krvi te mu uručio prigodni poklon. “Željko je svojom humanošću, solidarnošću i odgovornošću prema zajednici primjer mladim ljudima, ali i svima nama kako čovjek može pridonijeti svojoj zajednici i spašavati živote“, rekao je župan te zahvalio svim darivateljima koji redovito nesebično daruju svoju krv za spas drugih. „Krapinsko-zagorska županija poznata je po dobrovoljnim darivateljima krvi. U županiji ima 190 darivatelja, koji su svoju krv darovali više od sto puta te smo već dugi niz godina u samom vrhu u postotku doza davanja krvi na 100 stanovnika. Zahvaljujem svim darivateljima, ali i svim društvima Crvenog križa s područja županije koja organiziraju akcije darivanja krvi i podmiruju iskazane potrebe zdravstva. Također pozivam sve mlade, zdrave ljude da slijede primjer našeg Željka te da se uključe u humanitarni čin spašavanja života“, poručio je župan Kolar.

Željko Čleković inače je potpredsjednik Županijske skupštine KZŽ i predsjednik ŽO HSU. Krv je prvi put darovao 1976. godine i od tada, već 47 godina, krv daruje tri puta godišnje. „Darivanje krvi ujedno je i obiteljska tradicija pa tako moram reći da u obitelji imamo gotovo 300 darivanja, od majke, supruge, sina, snahe i zeta. Ovo primanje i čestitka župana mi puno znače. Zahvaljujem županu i svim županijskim službama na pokrenutim akcijama za dobrobit umirovljenika. Vjerujem da će tih akcija biti još puno, s obzirom da je Županija dokazani prijatelj i osoba treće životne dobi i darivatelja krvi“, rekao je Čleković.

Uz župana, na prijmu su bile njegova zamjenica Jasna Petek te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug.


Fotogalerija