Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 7. rujna 2022.

Župan Željko Kolar istaknuo je da se na sastanku razgovaralo o nekoliko tema: „Jedna od tema bio je udio u porezu na dohodak za decentralizirane funkcije namijenjene za sanaciju štete od potresa te smo razmijenili iskustva o trošenju tih sredstava. Druga tema bio je integrirani prijevoz grada Zagreba, gdje smo došli do razine kada moramo podvući crtu i definirati u kom ćemo pravcu dalje, nakon što smo napravili strateški dokument tog projekta kako bi se mogli javljati na natječaje za EU sredstva. Naš ćemo stav proslijediti Gradu Zagrebu. Treća tema bila je tuča“, rekao je župan Kolar te je, između ostalog, istaknuo kako je dosadašnja suradnja sa Zagrebačkom županijom bila itekako dobra.

 

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović rekao je kako će Zagrebačka županija podijeliti s Krapinsko – zagorskom iskustva koja su prošli na putu do dobivanja dokumentacije vezane uz obnovu od potresa, a spomenuo je i važnost integriranog prijevoza pema zagrebu. „Dnevno iz Zagrebačke županije u Zagreb putuje sto tisuća ljudi. Tako da se nadam da će Grad Zagreb sjesti uskoro s nama za stol i da će se naći rješenja kako bi se i taj problem riješio, jer je nemoguće stavljati ga još dugo na stranu“, rekao je Tomljenović.

 

Na sastanku su sudjelovale i pročelnica Upravnog odjela KZŽ za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar, pročelnica Upravnog odjela KZŽ za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, pročelnik Upravnog odjela KZŽ za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Stjepan Bručić i v.d. pročelnice Upravnog odjela za financije i proračun Nevenka Puljko te  pročelnica Upravnog odjela Zagrebačke županije za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Marija Kuzmić i pročelnik Upravnog odjela Zagrebačke županije za promet i komunalnu infrastrukturu Nenad Babić.


Fotogalerija