Zagorje
Bajka na dlanu

Župan Kolar održao sastanak s organizatorima WRC Croatia Rallyja i operativnim službama

Datum objave: 6. veljače 2024.

Župan Željko Kolar održao je u utorak 6. veljače 2024. u Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije sastanak s organizatorima WRC Croatia Rallyja i operativnim službama Krapinsko-zagorske županije zbog priprema za ovogodišnji automobilistički spektakl.

Naime, WRC Croatia Rally održava se od 18. do 21. travnja, a velika završnica i zadnji brzinski ispit i ove će se godine održati na relaciji Zagorska sela – Kumrovec.

„Riječ je o događaju čija organizacija iziskuje jako dobru koordiniranost i pravovremeno planiranje svih aktivnost. Puno se pažnje posvećuje sigurnosti, kako natjecatelja, tako i svih sudionika, a posebno gledatelja, kojih se očekuje u izuzetno velikom broju. Imamo sjajne organizatore, pokazali smo da smo dobri domaćini i vjerujem da će i ove godine biti tako“, istaknuo je župan Kolar te dodao da je ova utrka još jedna prilika da se Krapinsko-zagorska županija pokaže kao poželjna turistička destinacija.

Ceremonijalni start i cilj utrke održat će se u Zagrebu, dok će ostatak itinerara prolaziti kroz pet županija: Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku.

Direktor natjecanja Željko Štefanić zahvalio je na dosadašnjoj podršci županu, općinama kroz koje utrka prolazi i svim uključenim službama rekavši kako je Krapinsko- zagorska županija primjer kako se radi svjetsko prvenstvo u rallyju.

Uz župana Kolara i organizatore natjecanja  Željka Štefanića, Lanu Sutlović i Dinu Deljkića, na sastanku su bili i načelnici Kumrovca i Desinića Robert Šplajt i Zvonko Škreblin, voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar, pročelnik Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Karlo Frljužec, direktorica TZP Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela Romana Mačefat Muranić, voditeljica Muzeja Staro selo Kumrovec Anita Paun-Gadža te predstavnici Županijske uprave za ceste KZŽ, Zavoda za hitnu medicinu, Policijske uprave krapinsko-zagorske, HGSS-a i Vatrogasne zajednice KZŽ.


Fotogalerija