Zagorje
Bajka na dlanu

ŽUPAN KOLAR POSJETIO DONJU STUBICU POVODOM DANA GRADA

Datum objave: 5. lipnja 2020.

Tom prilikom, župan Kolar i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić obišli su Područnu školu Lepa Ves u koju je Županija investirala 160 tisuća kuna u obnovu krovišta, uređenje kuhinje i dijela stolarije. Župan Kolar ujedno je najavio i nova ulaganja u područnu školu Lepa Ves.“Prema prvim troškovnicima, stolarija koja se mora još završiti i uređenje sanitarnih čvorova, ne bi trebalo biti iznad 150 tisuća kuna. Taj novac ćemo većim dijelom osigurati u proračunu za 2021. godinu, a jedan manji dio ćemo osigurati još ove godine. Danas smo dogovorili da ćemo ići i u sanaciju sanitarnih čvorova i na taj način bi zaokružili ovu priču ulaganja u područnu školu. Škola ima 17 učenika i vjerujem da je to jedan naš nastavak našeg opredjeljenja za ulaganje u obrazovanje. To je naše opredjeljenje kojeg se držimo od početka i tako ćemo i završiti i ovaj naš drugi mandat“, rekao je župan Kolar, koji se osvrnuo i na temu društvenog doma koji se nalazi iza područne škole. „S obzirom da je Grad pripremio elaborate vezane za energetsku obnovu, potrebno je i da bude vlasnik tog objekta. Gradonačelnik je podnio zahtjev na školski odbor koji će o tome raspravljati i ako će školski odbor donijeti da se taj objekt prenese na Grad, a to bi bilo logično s obzirom da su ga građani sami gradili iz samodoprinosa. Naravno da će Krapinsko – zagorska županija dati svoju suglasnost kako bi se Grad uknjižio i kako bi se mogao javljati na sve natječaje i da se taj projekt završi do kraja. Istaknuo bih i da ćemo u ponedjeljak imati sastanak vezan za Stubičku zaobilaznicu za koju smo obećali da ćemo ju projektirati, izvaditi građevinsku dozvolu i pripremiti svu dokumentaciju i predati Hrvatskim cestama te dogovarati dinamiku izgradnje. Stubica je gospodarski i turistički jak kraj sa sjajnim potencijalom. Ono što je neophodno da rasteretimo promet iz centra Oroslavja, Stubičkih Toplica, Donje i Gornje Stubice i da napravimo jednu modernu zaobilaznicu u rangu brze ceste. Ta cesta će s jedne strane rasteretiti središta i podignuti razinu prometne sigurnosti na jednu višu razinu, a s druge strane će dati jedan novi zamah gospodarstvu“, rekao je župan te potom uputio čestitke svim građankama i građanima Donje Stubice povodom Dana grada.

 

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić je rekao kako se na Područnoj školi Lepa Ves realizirala značajna investicija te zahvalio KZŽ na ulaganju u infrastrukturu škole. „Grad svake godine pokušava pratiti to ulaganje i sa svojim sredstvima pa tako izdvajamo 50-ak tisuća kuna godišnje za osnovnu školu i određene investicije koje su potrebne. Zahvaljujemo se Županiji i na pruženoj inicijativi da društveni dom u Lepoj Vesi uđe u vlasništvo Grada“, rekao je gradonačelnik Gospočić. Ravnateljica OŠ Donja Stubica Sonja Martinek rekla je kako je PŠ Lepa Ves stara ljepotica izgrađena 1911. godine te da ju nakon ove investicije veseli nova, a to je promjena stolarije i rješavanje sanitarnih prostorija. PŠ Lepa Ves pohađa 17 učenika. Nakon Lepe Vesi, župan Kolar i gradonačelnik Gospočić obišli su i donjostubički dječji vrtić Bubamara, koji je nedavno dograđen, a vrijednost radova bila je 7 milijuna kuna. Na kraju posjete, župan Kolar obišao je i matičnu škole u Donjoj Stubici.  

 

OSVRT ŽUPANA KOLAR NA ZAKON O POTRESU: “Odmah sam reagirao prema Ministarstvu graditeljstva i ministru Štromaru, tražio da u samom imenu zakona bude i Krapinsko – zagorska županija i Zagrebačka županija, to je usvojeno odmah. Međutim, ovo što se dogodilo, da se zakon da u javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću i otiđe se na izbore, a ljude ostavi u nedoumici, je skandalozno. Treba se staviti u poziciju osoba kojima je srušena kuća i koji sada moraju čekati novi saziv Sabora da bi Sabor donio zakon, da bi nakon toga nadležno ministarstvo napravilo dodatne akte na temelju kojih se onda može pokrenuti postupak oko obnove objekata i koji će regulirati proceduru koja je potrebna za to”

 

LINK NA VIDEO: https://www.instagram.com/p/CBDO5iulY-z/?utm_source=ig_web_copy_link

 


Fotogalerija