Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 21. prosinca 2017.

Župan Željko Kolar podsjetio je kako je konj Cvijetko s OPG-a Petar Jadek osvojio titulu šampiona na 17. Izložbi stoke i 19. Izložbi konja Krapinsko-zagorske županije. “S obzirom da nisam bio prisutan na izložbi, najavio sam da ću obići ta dva gospodarstva da iz prve ruke vidim u kojim uvjetima rade naši uzgajivači, da čujem kako im još možemo pomoći u razvoju njihovih OPG-ova i kako možemo pridonijeti u eventualnom rješavanju nekih problema“- rekao je župan Željko Kolar i istaknuo kako će Krapinsko-zagorska županija u 2018. godini za mjere razvoja poljoprivredne proizvodnje izdvojiti 2.600.000 kuna bespovratnih sredstava. „OPG Jadek je jedan uzoran OPG na kojem se vidi velika ljubav prema konjima. S obzirom na naše mjere ruralnog razvoja, ovo je sigurno i prilika da porazgovaramo o tim mjerama i drugim načinima iskorištavanja bespovratnih sredstva za razvoj poljoprivredne proizvodnje“ – zaključio je župan Kolar.

Petar Jadek je nakon obilaska poljoprivrednog gospodarstva istaknuo kako trenutno ima 20 grla hrvatskog hladnokrvnjaka, pet muznih krava i jedno tele. „Konji su oduvijek bili u našem dvorištu i staji. Držim do tradicije svoje djedovine i od malih nogu gajim ljubav prema tim životinjama te sam do danas  u obitelji uspio zadržati običaj uzgoja konja“  – naglasio je vlasnik šampiona Cvijetka – petogodišnjeg pastuha hrvatskog hladnokrvnjaka.

U obilasku OPG-a Petar Jadek bili su i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko FerekJambrek te pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić.


Fotogalerija