Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. ožujka 2024.

Župan Željko Kolar je 4. ožujka 2024. godine gostovao u emisiji Poslovni tjedan na Prvom programu Hrvatskog radija. Tema emisije bila je privlačenje investicija u Republiku Hrvatsku te je župan Kolar, među ostalim, istaknuo kako se Krapinsko-zagorska županija već kroz svoje strateške dokumente odredila kao „Županija – prijatelj investitora“.

„To je prepoznao i američki Financial Times, koji nas je svrstao na šesto mjesto među malim europskim regijama budućnosti. S time da je ova platforma, koju smo napravili i povezali na sustav Invest in Zagorje, vjerojatno bila ona „točka na i“ koja nas je dodatno izdignula. Vi imate jednu platformu gdje uz nekoliko klikova možete ući u svaku gospodarsku zonu na području Krapinsko-zagorske županije. Klikom miša možete vidjeti čime se neka tvornica bavi, koja je struktura zaposlenih, je li firma izvozno orijentirana. Drugim klikom možete vidjeti koliko još ima praznog prostora u toj poslovnoj zoni, koje je vlasništvo, tko je vlasnik, tko je upisan u katastru, što je to u prostornom planu predviđeno, koja vrsta gradnje, koliko ste udaljeni od željezničke pruge do čvorišta, na izlaska, na autocestu, naše strukovne škole imate unutra upisane, školujemo li profil ljudi koji vam je potreban…. Tako rušimo one predrasude da je javna uprava spora i neučinkovita i da u Hrvatskoj ne možete brzo i transparentno doći do papira“, poručio je župan Željko Kolar.

Uz župana Željka Kolara, u emisiji su gostovali i glavni tajnik Udruženja stranih ulagača u Republici Hrvatskoj Tomislav Šlat te glavni ekonomist Hrvatske udruge poslodavaca Hrvoje Stojić. Emisiju je vodila Sandra Leskovar.