Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 20. prosinca 2013.

Župan će obići sve zagorske škole jer, kako smatra, samo direktnim kontaktom i posjetom školi mogu stvoriti sliku stvarnih potreba. U svakoj školi održao je sastanak s ravnateljima Jedan od noviteta koje je predstavio u svim školama jest kvalitetnija komunikacija između članova školskih odbora i Županije, odnosno županijskog resornog upravnog odjela kako bi se pravovremeno i sustavno rješavali problemi škola i donosile odluke na dobrobit svih učenika.

U Srednjoj školi Bedekovčina obišli su i lokacije poligona za praktičnu nastavu građevinskih programa, plastenike kao i pedološki laboratorij za ispitivanje materijala. Na zajedničkom sastanku ravnatelj Zlatko Radman predstavio je školu i njezine projekte, a župan je pohvalio uključenost škole u brojne projekte.

Na sastanku u Osnovnoj školi Bedekovčina ravnatelj Marijan Kopjar pohvalio je investiciju Županije u Područnoj školi Poznanovec gdje je zamijenjena vanjska stolarija u vrijednosti od 88 tisuća kuna. Župan je sa suradnicima obišao matičnu školu i sportsku dvoranu.

U Osnovnoj školi Belec je na sastanku najavljena investicija dogradnje škole sljedeće godine vrijedna 3 milijuna kuna gdje bi po odobrenju projekta 1,2 milijuna sufinancirala Županija dok bi 1,8 milijuna sredstava osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Župan je pohvalio dobro i odgovorno financijsko poslovanje Osnovne škole „Ljudevit Gaj Mihovljan. Ravnateljica škole Ljubica Ljubičić iznijela je planove škole u budućnosti te problematiku realizacije projekta izgradnje sportske dvorane u Područnoj školi Novi Golubovec. Župan je obišao obje škole te sportsku dvoranu u Novom Golubovcu.

Krapinsko-zagorska županija izmjenom proračuna krajem ove godine osigurala je dodatnih dva milijuna kuna za materijalne troškove škola kojima je Županija osnivač, a župan je najavio kako će se u narednom vremenu nagrađivati oni koji će odgovorno financijski upravljati školama.


Fotogalerija