Zagorje
Bajka na dlanu

Župan KZŽ Željko Kolar i prvi čovjek Agrokora Ivica Todorić posjetili SŠ Bedekovčina

Datum objave: 10. veljače 2016.

Razlog posjete bilo je predavanje koje je predsjednik uprave Agrokor koncerna Ivica Todorić održao za 42 učenika završnih razreda u zanimanju poljoprivredni tehničar, cvjećar i vrtlar. Nakon završetka posjete školi, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar je istaknuo: „Agrokor kao najveća tvrtka u Hrvatskoj te najveći domaći poljoprivredni proizvođač ima ogromna znanja i iskustva, zbog čega smo današnju posjetu g. Todorića iskoristili da se konzultiramo oko smjera provođenja mjera ruralnog razvoja na području županije. Razgovarali smo i o nekim našim specifičnim proizvodima. U Zagorju naime, nemamo masovnu proizvodnju, ali imamo kvalitetne proizvode za koje provodimo procese zaštite na nacionalnoj i europskoj razini. Razgovarali smo o načinu plasmana tih proizvoda te pomoći oko njihova brendiranja, a izložili smo i prijedlog koji se tiče investiranja u izgradnju proizvodnog pogona na području Krapinsko-zagorske županije“, rekao je župan Kolar.

Predsjednik uprave Agrokor koncerna Ivica Todorić je tijekom predavanja istaknuo: „Jedini pravi uspjeh čovjeka i društva je znanje. Danas sam ovdje, da vam to kažem i potaknem vas jer vi ste naša budućnost. U Agrokor je u zadnjih deset godina u hrvatsku poljoprivredu uloženo 5,2 milijarde kuna, a da nismo imali ni kune profita na uloženo. No, naše parcele danas su dvostruko produktivnije od drugih. Danas plaćamo 800 milijuna kuna PDV-a državi na proizvode koje proizvedemo u Agrokoru, a prije našeg preuzimanja su te firme istovremeno državi plaćale samo 100 milijuna kuna. Država ima svoju odgovornost, da napravi svu potrebnu infrastrukturu kako bi se zapuštena zemlja mogla obrađivati, a od svega je najbitnija komasacija, jer na malim parcelama ne možemo biti konkurentni ni Europi, a kamoli Americi“ rekao je Todorić.

Župana Željka Kolara i predsjednika uprave Agrokor koncerna Ivicu Todorića dočekao je ravnatelj Srednje škole Bedekovčina Zlatko Radman. U posjetu Srednjoj školi Bedekovčina bili su i zamjenik župana KZŽ Anđelko Ferek-Jambrek, načelnik Darko Ban Općine Bedekovčina, načelnik Općine Mače Stjepan Sokolić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Bedekovčina Janko Buzjak, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove Sanja Mihovilić i voditeljica Odjela za ruralni razvoj i turizam pri Zagorskoj razvojnoj agenciji Martina Jantol.


Fotogalerija