Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 26. srpnja 2023.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Lobor održana je u srijedu, 26. srpnja 2023. godine, u sklopu obilježavanja Dana Općine Lobor, 30. obljetnice Općine Lobor i dana Župe Svete Ane Lobor

Na svečanosti je bila i župan Željko Kolar koji je, uz čestitke Loborkama i Loborcima, ovom prilikom posebno istaknuo županijske investicije na području Općine Lobor. „U 2022. godini izvedeni su radovi u iznosu 1,9 milijuna kuna ili 257.758 eura i to kako slijedi – sanacija klizišta Petrova Gora 488.000 kuna, rekonstrukcija ceste Buntaki 865.559 kuna i projekt sanacije propusta Velika Petrovagorska 39.500 kuna. U 2023. godini Županijska uprava za ceste investirat će 616.422 eura ili više od 4 milijuna kuna, što je čitav proračun Općine Lobor, i to kako slijedi: sanacija propusta Velika Petrovagtorska 151.874 eura, rekonstrukcija ceste Buntaki druga faza 153.307 eura, sanacija odrona Stari Golubovec prema vodospremi 51.515 eura, i sanacija kolničkog zastora 179.300 eura. To znači da ove godine planiramo asfaltirati cestu dio od benzinske pumpe pa skroz do centra Lobora, osim dionica koje su već asfaltirane. Iako nije naša investicija, ali naša je cesta na kojoj se ona provodi, ja se ispričavam svim stanovnicima koji su ovo morali trpjeti. Ali kažu, strpljen – spašen, pa ćemo se od jeseni svi voziti po novoj kompletno uređenoj cesti“ – najavio je župan Kolar te dodao da je raspisan natječaj za jednosmjensku nastavu, što je projekt u koji ulazi škola u Loboru. „Dogradit ćemo dvije učionice, knjižnicu, novu blagovaonicu i kuhinju i nakon tog projekta bi škola išla u jednu smjenu“ – poručio je župan Kolar.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Adanić, dok je načelnica Ljubica Jembrih govorila o poduzetom u protekloj godini te ostvarenom u 30 godina povijesti Općine Lobor u sustavu lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj. Okupljene su pozdravili i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske državni Ivan Vidiš, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Žarko Tušek, saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te predsjednik Vlade nacionalnog jedinstva Franjo Gregurić.

Na svečanosti su dodijeljena i priznanja Općine Lobor. Nagradu Općine dobilo je Lovačko društvo „Oštrc“, Hrvatsko planinarsko društvo „Pusti Lobor“, Dobrovoljno vatrogasno društvo Lobor i KUD Lobor. Općina Lobor i ove je godine nagradila vrijedne školarce koji su u osam godina osnovnoškolskog obrazovanja postigli odlične uspjehe u obrazovnim programima i ostalim izvanškolskim aktivnostima. Tako su ove godine nagradu dobili Blaž Matejaš, Magdalena Bašak, Lana Galunić, Melani Kramarić, Franka Mikac i Lea Korade. Nagrađeni su i maturanti koji su na ostvarili iznimne uspjehe na državnoj maturi pa su tako nagrade dobili Ana Latin, Gabrijel Vrlec i Ana Morena Bašak.

Sjednica je održana u Društvenom domu u Loboru.

 


Fotogalerija