Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. studenoga 2010.

Krapinsko-zagorski župan, mr.sc. Siniša Hajdaš Dončić, u pratnji Jasmina Krizmanića, ravnatelja Županijske uprave za ceste, i Željka Horvata, županijskog pročelnika za promet, boravio je danas u službenom posjetu Općini Budinščina. Nakon susreta s načelnikom Općine, Radovanom Hercigonjom, predstavnici Županije uputili su se na dionicu državne ceste D-24 u mjestu Pece, a gdje traju radovi na obnovi cijele dionice od Konjščine do Budinščine, odnosno granice s Varaždinskom županijom.

Prilikom posjeta razgovaralo se o više tema, a zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Županijom nije skrivao ni načelnik Hercigonja. Hercigonja je u nekoliko navrata zahvalio županu na snažnoj podršci svim projektima koje Općina provodi te posebno na razumijevanju kod sanacije klizišta na području općine te obnovi krovišta na Osnovnoj školi.

Župan je na novinarsko pitanje dali je riječ o prekretnici u odnosima Županije i države, jer je do sada vrlo često upozoravao na zapuštenost i pomalo maćehinski odnos države prema Zagorju, odgovorio kako se iskreno nada da je i država shvatila da Hrvatska nije samo njezin primorski dio već su to i zagorski bregi. Župan je izrazio zadovoljstvo napredovanjem radova te pozvao sve građane koji zbog radova otežano prometuju da budu strpljivi, jer će uskoro moći svi zajedno putovati modernom prometnicom.