Zagorje
Bajka na dlanu

Župan obišao radove na Regionalnom centru kompetentnosti u Zaboku – otvorenje najavljeno za prvi dan školske godine

Datum objave: 5. srpnja 2023.

Župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek su zajedno sa suradnicima u srijedu, 5. srpnja 2023. godine, obišli radovi na gradnji Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok.

Kako je istaknula ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar, radi se o projektu koji je u svojoj vrijednosti premašio 9,2 milijuna eura. Centar je već na 80 posto izvršenosti te je direktor tvrtke MDG Građevinar, koja izvodi radove, naglasio kako vjeruje da će isporučiti objekt bez greški i nedostataka i to u ugovorenom roku.

„Cilj nam je svima isti, a to je da novoupisani učenici i učenice prvi dan škole provedu u svom novom domu. Učenici koji su upisali treći ili četvrti razred će s 2.200 kvadrata prijeći na nastavu u 5.200 kvadrata u najmodernijim prostorima i kabinetima. Ovo će podići ljestvicu obrazovnog standarda, ne samo u Krapinsko-zagorskoj županiji, nego i u Republici Hrvatskoj. Vjerujem da ćemo ovakvim investicijama u obrazovanje postići sinergiju koju želimo između gospodarstva i obrazovanja te još jednom pokazati da smo jedna od županija koja posebnu pažnju posvećuje obrazovanju. Pred nama je završetak radova, tehnički pregled, opremanje samog prostora i početak školske godine. Prvog dana škole ovdje ćemo otvoriti novi Akademis“ – najavio je nakon obilaska župan Željko Kolar.

Zamjenica župana Jasna Petek pohvalila je sve one koji su se intenzivno pripremali kako bi mogli pružiti sve usluge koje jedan regionalni centar ugostiteljstva i turizma mora pružiti te istaknula velik interes za upis u školu. „Vrlo smo zadovoljni što smo na prvom upisnom roku popunili gotovo sve kapacitete, dok u eksperimentalnim programima “Pomoćni ugostitelj” i “Tehničar za ugostiteljstvo” još ima slobodnih mjesta“ – rekla je zamjenica Petek i objasnila kako su eksperimentalni programi jedinstveni u Hrvatskoj, u kojima je učenje  temeljeno na radu, modularnog tipa gdje se jedan veći dio modula može i birati.

Voditeljica Regionalnog centra Veronika Kolman istaknula je kako to neće biti samo dodatna ponuda koja će biti dio ponude Grada Zaboka, već su to dodatni prostori u kojima će učenici svoje učenje temeljiti na radu. Objasnila je kako će, osim eksperimentalnih programa, centar nuditi i programe obrazovanja odraslih, a kroz tjedan do dva bit će raspisan javni poziv za prijave. Svi prijavljeni imat će mogućnost besplatne edukacije.


Fotogalerija