Zagorje
Bajka na dlanu

Župan održao radni sastanak s partnerima JPP Stubaki d.d.

Datum objave: 22. srpnja 2013.

„Niz je objektivnih i subjektivnih razloga što se kasni s realizacijom projekta“ – kazao je ovom prigodom Jako Andabak, dodajući kako su se u proteklom razdoblju dogodile dvije izmjene DPU-a koje su bile nužne te kako je bilo potrebno pripremiti prostor i dobiti odobrenja koja se ne bi kosila sa zaštićenim prostorom unutar područja projekta. U završnoj je fazi izrada izvedbenog projekta kompleksa, a u iduća tri do četiri mjeseca očekuje se potvrda glavnog projekta.

„Od projekta se ne odustaje“ – napomenuo je župan Željko Kolar koji je dodao kako je realna procjena roka dovršetka investicije tri godine. On je također podsjetio kako je u tijeku priprema izmjene Ugovora o javno-privatnom partnerstvu zbog prekoračenja planiranih ugovorenih rokova. Župan je skrenuo pozornost i na činjenicu da je već nedugo nakon potpisivanja Ugovora u prosincu 2008. godine počela ekonomska kriza globalnih razmjera koja je i posredno i neposredno utjecala na implementaciju ovog projekta. „Međutim, kako se trend konačno mijenja, uključujući i podatke s područja Krapinsko-zagorske županije, s pravom možemo imati nadu i motive da ustrajemo u ovako značajnom projektu.“ – naglasio je župan.

Višestruka koristi ovakve investicije posebno je značajna i za Općinu Stubičke Toplice, dodao je nečelnik Vladimir Bosnar, koji je podijelio uvjerenje kako će ovo ulaganje, a posljedično i zapošljavanje, konačno krenuti planiranim tempom.