Zagorje
Bajka na dlanu

Župan posjetio Donju Stubicu

Datum objave: 19. srpnja 2013.

Na početku radnoga sastanka gradonačelnik je izložio niz projekata koji su u planu za ovo područje među kojima su i rekonstrukcija šetnice uz arheološko nalazište Starog grada, rekonstrukcija bivše zgrade Radia Stubice, izgradnja nogostupa i cesta, buduća industrijska zona, kanalizacija i sustav odvodnje, izgradnja obilaznice, dogradnja dječeg vrtića, ali i rješavanje problema nerazvrstanih cesta koje predstavljaju veliki problem s obzirom na veličinu i raštrkanost prostora grada Donje Stubice. Župan Željko Kolar izrazio je zadovoljstvo količinom projekata koji su u planu, ali je savjetovao da sve lokalne jedinice samouprave, s obzirom na proračunska sredstva, odrede prioriteta koje će prezentirati Županijite jer sve što neće biti u županijskog strategiji, koja je od 2014. nužna, neće se moći ostvariti.

Jedan od većih problema jest projekt odvodnje, koji je predviđen za mrežu od 54 kilometara od čega je izvedeno samo 10 kilometara užeg centra, a za čije rješenje je župan Kolar predložio sastanak s Hrvatskim vodama. Također, kao i u nizu drugih jedinica lokalne samouprave u Krapinsko-zagorskoj županiji, i područje grada Donje Stubice ima problem s klizišta gdje je najkritičniji objekt iz kojega su se stanovnici morali iseliti, ali i jedno klizište koje ugrožava cestu.

Na kraju župan Željko Kolar najavio je organizaciju sastanka svih načelnika i gradonačelnika s područja naše županije s francuskim kolegama koji će se održati u rujnu s ciljem prezentiranja francuskih iskustava u korištenju novca iz EU fondova.

 

Posjet stubičkom kraju župan Kolar završio je posjetom zaposlenicima županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša – Ispostava Donja Stubica. Prilikom tog kratkog posjeta informirao se o njihovom radu i zahvalio im na trudu koji su proteklih mjeseci uložili u zaprimanje i rješavanje zahtjeva za legalizaciju na ovom području županije.