Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. studenoga 2013.

Vatrogasne ekipe, njih tridesetak od sjevera do istoka Županije, a posebice u istočnom dijelu gdje je stanje najgore, interveniraju tijekom čitavog dana kao i sve ostale ekipe koje pokušavaju noramalizirati situaciju. Najgora situacija je na području grada Zlatara gdje su poplavljene obiteljske kuće zbog izlijevanja potoka Zlatarščica, kao i sela sela Vižanovec i Ladislavec, te na području Lobora. Područje Zlatara kao i područje Mača i Mihovljana obišao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Zajedno sa gradonačelnikom Stankom Majdakom i zamjenicom Jasenkom Auguštan Pentek obišao je poplavljena područja, stanovnike i ugrožene stambene objekte na području grada Zlatara, te naglasio da su sve službe na terenu i čine sve što je u njihovoj mogućnosti. Uslijed velikih šteta najavio je proglašenje elementarne nepogode.

Kako je obavijestila Županijska uprava za ceste KZŽ za sad su radi vode na kolniku neprohodne slijedeće ceste :

• Županijska cesta Ž2165 Bedekovčina – Lug Orehovički u Bedekovčini

• Županijska cesta Ž2170 Donja Batina – Konjščina u Donjoj Batini

• L22052 Donja Batina – Čubeki – Zlatar u Donjoj Batini, a obilazak je preko županijske ceste Ž2169 Zlatar – Gornja Batina

• Lokalna cesta L22024 Budinščina – Gotalovec kod željezničko-cestovnog prijelaza u Budinščini

• Lokalna cesta L22023 spojna cesta između ceste za Zajezdu i ceste za Gotalovec

• Lokalna cesta L22040 Krapinske Toplice – Vrtnjakovec u Vrtnjakovcu, a obilazak je preko državne ceste D507 Gubaševo – Krapinske Toplice

 

Problem u odvijanju prometa stvaraju i srušena stabla uslijed jakog vjetra. Za sad su radi srušenih stabala neprohodne slijedeće ceste :

• Ž2219 Pila – Sljeme, a obilazak je preko državne ceste D1 odnosno „stare zagorske magistrale“

 

Navedene ceste bit će zatvorene za promet do dovršetka interventnih radova na otklanjanju poslijedica vremenske nepogode.

 


Fotogalerija