Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 21. listopada 2015.

Kulturno-umjetničko društvo Pregrada djeluje od 1981. godine, a danas broji šezdesetak članica i članova koji kroz svoje sekcije djeluju na očuvanju kulturnih vrijednosti i tradiciju vlastitog kraja.  Pregradski tamburaški orkestar  je na 22. državnom susretu održanom početkom listopada u Dugom selu u konkurenciji  10 najboljih tamburaških orkestara i 13 najboljih tamburaških sastava s oko 400 tamburaša osim prvog mjesta u kategoriji koncertnih tamburaških sastava osvojio i bisernicu kao najbolji sastava.

Jasna Petek, zamjenica župana za društvene djelatnosti ovom je prilikom rekla: „Krapinsko-zagorska županija pomaže i podupire rad kulturno-umjetničkih društva, a osobito nam je drago što  nas oni svake godine počaste s nekoliko prvih mjesta na državnim smotrama i natjecanjima. Ti rezultati su nagrada za sav onaj trud i zalaganje koje članovi svakodnevno ulažu u rad svojih društava“ rekla je zamjenica župana i naglasila da  Županija osim što sufinancira redovni rad KUD-ova, u slučaju potrebe podupire i izdavanje njihovim CD-a i ostalih promotivnih materijala, a podupire i njihov odlazak na državne smotre.Prijmu je nazočio i gradonačelnik Pregrade

Marko Vešligaj koji je istaknuo da je ovaj rezultat samo jedna od potvrdi rada i zalaganja članova KUD-a koji već godinama obogaćuju kulturni život Pregrade koja se pak diči time da je grad kulture.  „Prvo mjesto na državnoj smotri naše tamburaške sekcije je nešto na što sam kao gradonačelnik iznimno ponosan, ali i nešto što su ovi ljudi zaslužili svojim radom“ naglasio je gradonačelnik Vešligaj. Predsjednica KUD-a Pregrada Slavica Vidaček zahvalila je Krapinsko-zagorskoj županiji i gradu Pregradi na podršci u radu KUD-a i istaknula da je ovaj prijam samo jedan od pokazatelja da županija ne vodi računa o očuvanju tradicije samo na papiru, nego ona to zaista i čini u praksi.


Fotogalerija