Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 9. rujna 2014.

Edukaciju provodi tim profesora s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, a sudionici su odabrani na temelju pristiglih prijava na „Javni poziv za mlade nezaposlene osobe za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u odgojno-obrazovnim ustanovama“, raspisan od strane Krapinsko-zagorske županije i partnera.

Nakon dvadeset sati edukacije, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet će za svakog polaznika izraditi potvrdu o sudjelovanju u obrazovanom programu za pomoćnika u nastavi. Tijekom edukacije pomoćnici su se upoznali s pravima učenika s teškoćama unutar zakonskog okvira, o vrsti teškoća i pristupu učeniku, o suradnji pomoćnika u nastavi s učiteljem/nastavnikom, roditeljima i drugim učenicima, te o ulozi pomoćnika u podršci učenicima s teškoćama u odgojno-obrazovnom procesu i razvoju socijalnih vještina. Također, kod neposrednog rada s učenicima s teškoćama, pomoćnici će moći zatražiti i pomoć stručnog suradnika ili koordinatora za projekt „Baltazar“ u pojedinoj školi.

Župan se obratio pomoćnicima i istaknuo važnost ovog projekta, projekta koji je godinama bio želja, a sada su konačno osigurani i uvjeti za njegovu provedbu. Ovim projektom dana je šansu mladim ljudima da se educiraju i da rade, a to je trenutno najvažnije.

Ovim projektom djeci s teškoćama omogućene su jednake šanse i vraćen osmjeh na lica. Župan je poželio uspješnu školsku godinu, a osiguravanjem pomoćnika u nastavi ostvarena je najvažnija stvar i pružena prilika svim asistentima i velika pomoć djeci s teškoćama.

Projekt „Baltazar“ prijavljen je na ministarstvo, a rezultati će se znati naknadno, no financiranje samog projekta niti u jednom trenutku neće biti dovedno u pitanje jer je Krapinsko – zagorska županija osigurala sredstva u slučaju da ministarstvo neće moći financirati projekt.

 


Fotogalerija