Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 26. kolovoza 2010.

Nakon uspješno održane Štruklijade 2010., a čiji je ovogodišnji domaćin bio Neandertal Pub u Krapini, župan Siniša Hajdaš Dončić upriličio je prijem za sve sudionike i stručni žiri.

“Razvoj gastronomije označava smjer turstičkog razvoja naše županije. Zagorska autohtona hrana jedan je od naših najjačih brendova. Manifestacijama kao što je Štruklijada promičemo vlastitu prepoznatljivost na turističkoj karti Hrvatske upravo kroz naše najjače proizvode, a tu svakako spadaju i zagorski štukli” – istaknuo je župan.

Govoreći o samoj organizaciji manifestacije, Ines Kos, direktorica Zagorske razvojne agencije, spomenula je sve organizatore i promotore Štruklijade, a to su: Krapinsko-zagorska županija, Zagorska razvojna agencija, Turistička zajednica grada Krapine, Obrtnička komora KZŽ, Hrvatska gospodarska komora ŽK Krapina, Grad Krapina, Srednja škola Zabok te medijski pokrovitelj Radio Kaj.

Slavko Večerić, predsjednik Stručnog žirija, inače poznati zagorski kuhar, kazao je kako je bio “oduševljen brojem uzvanika” te je čestitao organizatorima na “izvrsno organiziranoj manifestaciji”.

U ime svih natjecatelja govorio je ovogodišnji pobjednik (i prošlogodišnji), vlasnik ugostiteljstva Rody iz Gornje Stubice, Zdravko Klanjčić. Rekao je da ovakav tip promocije koristi svima koji se bave turizmom te se u ime svih sudionika zahvalio organizatorima.

Nagrađeni su, za 1. mjesto – Rody (Gornja Stubica), za 2. mjesto Gjalski (Zabok), a 3. mjesto ove su godine podijelili Neandertal Pub (Krapina) i Terme Tuhelj (Tuhelj).