Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. ožujka 2015.

Prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima „Proizvodi hrvatskog sela“ su  najznačajniji sajam ovakve vrste  u Hrvatskoj. Na ovom najvećem i najstarijem sajmu tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj u proteklih je trinaest godina izlagalo više od četiri i pol tisuće proizvođača, a posjetilo ga je više od 120 tisuća posjetitelja. Ove godine na sajmu izlaže 250 izlagača, iz svih krajeva Hrvatske. Cilj ovog sajma je povećanje konkurentnosti proizvoda hrvatskog sela na kojoj posjetitelji iz prve ruke mogu upoznati okuse i mirise iz čitave Hrvatske, kao i dio hrvatskog nasljeđa kroz proizvode tradicijskih obrta i kućne radinosti te nastupe kulturno-umjetničkih društava.

Posjetitelje na sajmu u Boćarskom domu očekuje bogata ponuda kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda kao što su suhomesnati proizvodi, vina, rakije, likeri, maslinova i bučina ulja, ekološki proizvodi, sirevi, smokve, med  i ostale domaće tradicijske delicije koje se  ne može pronaći u trgovinama. Riječ je o proizvodima visoke kvalitete, u čiju je proizvodnju uložen dodatan trud i briga o održavanju kvalitete, ekologije i tradicije.

Krapinsko-zagorska županija i ove se godine uključila u priredbu, omogućivši izlagačima s područja Krapinsko-zagorske županije da izlažu na „Proizvodima hrvatskog sela“, na način da im je sufinancirala troškove najma izložbenog prostora. Na Sajmu, koji traje do 29. ožujka, izlaže 19 izlagača iz Zagorja.


Fotogalerija