Zagorje
Bajka na dlanu

Župan Željko Kolar obišao obnovljene prostore za hidroterapiju u Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice

Datum objave: 13. srpnja 2023.

Završili su radovi na sanaciji hidroterapije i ravnog krova iznad hidroterapije u zgradi „Maksimilijan“ u Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice vrijedni pola milijuna eura. Adaptirani prostor obišli su u četvrtak, 13. srpnja 2023. župan Željko Kolar sa zamjenicom Jasnom Petek, ravnateljicom bolnice Zoricom Capar, načelnikom Stubičkih Toplica Josipom Beljakom, članicom Upravnog vijeća bolnice i općinskom vijećnicom Sabinom Frgec, predstavnicima izvođača radova, predstavnicima bolnice i pročelnicama resornih županijskih upravnih odjela.

Navedeni prostori stradali su u potresu te su obnovljeni bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti EU. Župan Željko Kolar izrazio je zadovoljstvo brzinom i efikasnošću tijeka radova kako bi bazen što prije bio u funkciji za sve pacijente koji trebaju terapiju, međutim izrazio je i zabrinutost što još uvijek nisu došli rezultati natječaja Ministarstva turizma i sporta. „Mi smo prijavili projekt dogradnje hotela, restorana, praonice, natkrivanje bazena, wellness, spa i ostale popratne sadržaje, međutim odluke još uvijek nema. Postoji okvir u kojem taj projekt mora biti gotov, a produljenje roka za objavu rezultata svakim danom nam stvara dodatni pritisak što se vremena tiče. Nadam se da ćemo i mi doći na red do kraja srpnja“, rekao je župan Kolar.

Radove je izvodila tvrtka Vodolim iz Donje Stubice odabrana putem postupka jednostavne nabave, a primjenjive radove nastale od oštećenja od potresa, projektno tehničku dokumentaciju, stručni i projektantski nadzor provodio je AMG studio iz Svetog Križa Začretja. Vrijednost svih građevinskih radova s projektno tehničkom dokumentacijom i stručnim nadzorom iznosi 497.693 eura s PDV-om.

„Projektom su obuhvaćeni kompletni građevinski radovi u hidroterapiji, ispitana je nosivost tla, napravilo se kompletno ojačanje tla ispod bazenske školjke, napravljena je nova betonska bazenska školjka bazena, novo podno grijanje, a napravljeni su i kompletno novi keramičarski i soboslikarski radovi u prostoru wellnessa. Time smo dobili novi „whirlpool“ bazen s vodenim atrakcijama i masažerima“, rekla je ravnateljica bolnice Zorica Capar.

Radovi su trajali 90 dana i dovršeni su u roku.  Kod sanacije ravnog krova uklonjene su postojeće podne izolacije te je postavljena nova hidroizolacija i WPC podne obloge, a na novoobnovljenoj terasi planirano je postavljanje sjedalica, ležaljki i suncobrana kako bi pacijenti slobodno vrijeme mogli provoditi u međusobnom druženju.

Zadovoljan radovima bio je i načelnik Josip Beljak, koji je istaknuo vrijednost svake nove investicije na području općine.

„Siguran sam da će zadovoljni biti i sami korisnici Specijalne bolnice Stubičke Toplice. Već sada znamo za neke buduće projekte za koje se nadamo da će proći na natječajima, a sve kako bi danas-sutra svi mi zajedno imali koristi od toga. Bez ulaganja u infrastrukturu, ljude i nove sadržaje nema napretka“, poručio je načelnik Beljak.


Fotogalerija